ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές τη συνάντηση Μητσοτάκη με Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές τη συνάντηση Μητσοτάκη με Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / EUROKINISSI

Αργά το βράδυ της Τετάρτης (17/1), κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες για προ ημερών συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ωστόσο, ταυτόχρονα διαψεύδεται ότι ανάμεσα στα θέματα της συζήτησης ήταν αυτό για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών.

Χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων οι κυβερνητικές πηγές από το Μαξίμου ανέφεραν πως ο πρωθυπουργός συναντάται συχνά με τον Αρχιεπίσκοπο και είναι ενδεικτικό πως η συγκεκριμένη συνάντηση έγινε προ δεκαημέρου για θέματα που ανέφερε σε επίσημη επιστολή του στον πρωθυπουργό ο Αρχιεπίσκοπος.

Εξάλλου, η συνάντηση που έγινε στις 29 Δεκεμβρίου, ήταν πολύ πριν έρθει στο προσκήνιο το θέμα του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Μάλιστα, στα Θέματα προς συζήτηση στην επιστολή ήταν η φοιτητική στέγη, η υπογεννητικότητα και η στέγη για νέα ζευγάρια. Η κυβερνητική τοποθέτηση για τον πολιτικο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ήρθε αργότερα στη δημόσια συζήτηση, ενώ σε επίπεδο γενικών αρχών για το ζήτημα έχουν διατυπωθεί και δημοσίως οι θέσεις κυβέρνησης και εκκλησίας.

Παράλληλα, η ανακοίνωση της ΔΙΣ αναφέρει: «Συνέρχεται την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 9 η πρωινή, σε έκτακτη Συνεδρία, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στο εν Αθήναις Συνοδικό Μέγαρο με μoναδικό θέμα συζητήσεως: «Εκκλησία και ''θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου''». Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της ελλαδος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ