ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Γίνεται δουλειά στις Σπέτσες» - Όλο το παρασκήνιο της πρώτης ημέρας

ΣΥΡΙΖΑ: «Γίνεται δουλειά στις Σπέτσες» - Όλο το παρασκήνιο της πρώτης ημέρας
Τηλεοπτικά συνεργεία στις Σπέτσες για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην εξοχική κατοικία του Στέφανου Κασσελάκη στις 19 Ιανουαρίου, 2024 ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

«Γίνεται δουλειά σε συντροφικό κλίμα. Δεν σηκώσαμε κεφάλι παρά μόνο για ένα δεκάλεπτο διάλειμμα. Πείστηκαν για τη σοβαρότητα της διαδικασίας κι όσοι ανάμεσά μας είχαν ενστάσεις», είναι η κοινή επωδός βουλευτών που συμμετέχουν στην άτυπη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στις Σπέτσες, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Κατά τη χθεσινή (Παρασκευή) ημέρα έγινε ένας πρώτος γύρος τοποθετήσεων και των 32 παρόντων βουλευτών- η Έλενα Ακρίτα τελικώς μεταβαίνει σήμερα-, όπως βεβαίως και του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ έξι μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας παρουσίασαν με power points το έργο και τις προτάσεις τους, όπως είχε προγραμματιστεί εξαρχής.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 16.05 (ολοκληρώθηκε περίπου στις 21.30) με την εισαγωγική τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο διαδέχθηκαν ο πρόεδρος και η γραμματέας της Κ.Ο., Σωκράτης Φάμελλος και Θεοδώρα Τζάκρη αντιστοίχως, ενώ μίλησαν επίσης οι Χάρης Μαμουλάκης (μεταφορές), Γιώργος Καραμέρος (ψηφιακή πολιτική), Βασίλης Κόκκαλης και Γιώργος Παπαηλιού (αγροτοκτηνοτροφικά).

Τα υπόλοιπα δύο τρίτα περίπου των βουλευτών αναμένεται να τοποθετηθούν σήμερα- οι εργασίες εκκινούν στις 09.15- σε παρουσιάσεις που κυμαίνονται γύρω στο μισάωρο και η διάρκεια των οποίων εξαρτάται από τον όγκο του χαρτοφυλακίου που έχει κάθε βουλευτής.

Στην εντέλεια οργωμένο το ταξίδι στις Σπέτσες

Οι περισσότεροι βουλευτές, επίσης, αν όχι όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την οργάνωση του ταξιδιού και της παραμονής τους στο νησί, η οποία είναι οργανωμένη στην εντέλεια.

Κάποιοι, μάλιστα, λένε χαριτολογώντας πως αυτό συνέβη γιατί δεν οργανώθηκε από τον κομματικό μηχανισμό.

Μέχρι και ποδήλατα έχουν ενοικιαστεί στο όνομά τους για τις μετακινήσεις τους.

Ερωτηματικό, πάντως, παρέμενε και θα ξεκαθαριζόταν σήμερα πότε θα αναχωρήσουν οι βουλευτές κι αυτό λόγω των ισχυρών ανέμων που πρόκειται να πλήξουν το Αιγαίο από απόψε και την Κυριακή.

Όπως κι αν έχει, η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά τις 20.00 και στη συνέχεια οι βουλευτές, ο κ. Κασσελάκης, οι γραμματείς, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης, η εκπρόσωπος Τύπου, Δώρα Αυγέρη, κι ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου, Μανώλης Καπνισάκης, θα δειπνήσουν στην ψαροταβέρνα «Ταρσανάς», στο Νέο Λιμάνι των Σπετσών.

Ο οδικός χάρτης εξωστρέφειας

Ως προς την πολιτική ουσία, αναμένονται μαζί Κασσελάκης και βουλευτές να συναποφασίσουν έναν οδικό χάρτη εξωστρέφειας που περιλαμβάνει, ανάμεσα σε άλλα, τις καμπάνιες για την ακρίβεια, τη στεγαστική πολιτική και το παραγωγικό κράτος, αλλά κι ανακοινώσεις για τα think tanks.

Όπως μαθαίνουμε, μάλιστα, περίπου οι μισές από αυτές τις δεξαμενές σκέψης όχι μόνο έχουν σχηματιστεί αλλά κι έχουν ήδη συνεδριάσει μέσω τηλεδιασκέψεων.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως πέρα από τους Αλέξη Τσίπρα κι Όλγα Γεροβασίλη απούσα είναι και η βουλεύτρια Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, για λόγους ασθενείας.

Ο Παύλος Πολάκης, πάλι, έφθασε κατά τις 20.00 το βράδυ της Παρασκευής αφού είχε χειρουργείο νωρίτερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ