ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ακρίβεια, πανεπιστήμια, αγρότες, στεγαστική πολιτική στην προμετωπίδα

ΣΥΡΙΖΑ: Ακρίβεια, πανεπιστήμια, αγρότες, στεγαστική πολιτική στην προμετωπίδα
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ο Στέφανος Κασσελάκης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία είχαν την ευκαιρία στις Σπέτσες να βάλουν και τις τελικές πινελιές σε πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η καμπάνια της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της ακρίβειας, όπως την ανάπτυξε στο νησί του Αργοσαρωνικού η γραμματέας της Κ.Ο., Θεοδώρα Τζάκρη, θα περιλαμβάνει:

  • συνέντευξη Τύπου για τη δημοσιοποίηση των προτάσεων του κόμματος.
  • Συγκρότηση παρατηρητηρίου τιμών των 66 βασικών αγαθών που θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα και θα εκδίδεται δελτίο με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.
  • Διαδικτυακή καμπάνια.
  • Κατάθεση πολυνομοσχεδίου.

Όσον αφορά τα μη κρατικά πανεπιστήμια, αίσθηση προκάλεσε στις Σπέτσες η αναφορά της παραιτηθείσας- γι’ άλλους λόγους πάντως- τομεάρχη Παιδείας, Αθηνάς Λινού, περί «γελοίας απάτης, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη του τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα σοβαρά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια στο εξωτερικό και τα κονδύλια τα οποία διαθέτουν και τα συγκρίνει με τις σχετικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης».

Έμφαση, επίσης, θα δοθεί στην αγροτική πολιτική, από τη στιγμή μάλιστα που οι αγρότες ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους για κινητοποιήσεις.

Ο τομεάρχης Αγροτικής Πολιτικής, Βασίλης Κόκκαλης, ενημέρωσε τους συναδέλφους του για δύο προτάσεις νόμου και μία τροπολογία για τον αγροτικό τομέα τις οποίες θα καταθέσει σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορούν στην προστασία του αγροτικού εισοδήματος με την καταπολέμηση του φαινομένου των «ανοιχτών τιμών» και την ενθάρρυνση των υγιών συνεργατικών σχημάτων– συνεταιρισμών, την επίλυση σημαντικών ζητημάτων, όπως τα φορολογικά κίνητρα, τη διευθέτηση παλαιών χρεών και την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων των υπό εκκαθάριση συνεταιρισμών.

Στο μεταξύ, χθες Δευτέρα, όπως πληροφορείται το CNN Greece, έγινε σύσκεψη στην Κουμουνδούρου για την καμπάνια για τη στεγαστική πολιτική η οποία θα αρχίσει επίσης να «τρέχει» το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι εμπνευστές της κάνουν λόγο για ένα απολύτως κοστολογημένο πρόγραμμα χωρίς δημοσιονομικό κόστος το οποίο έρχεται σε αντίστιξη με την κοινωνική αντιπαροχή που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η οποία, κατά τις ίδιες πηγές, οδηγεί στη γκετοποίηση.

«Σχεδιασμός μας είναι οι πολίτες να μπορούν να μένουν σε σπίτια εντελώς δικής τους επιλογής τα οποία δεν θα βρίσκονται όλα συγκεντρωμένα σε μια περιοχή και τα οποία θα επέλεγε και κάποιος με υψηλό εισόδημα», προσθέτουν.

Στο μεταξύ, "επενδύουμε στην περιφέρεια, αναβαθμίζουμε τη χώρα" επιγράφεται η καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ για τα αναπτυξιακά συνέδρια, με τη συμμετοχή και του κ. Κασσελάκη.

Το συνέδριο της Δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη, στις 4 Φεβρουαρίου, στη Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού, και της Θεσσαλίας στη Λάρισα, στις 10 Φεβρουαρίου, στη Δημοτική Πινακοθήκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ