ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάκης Βορίδης: Θα απέχει από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Μάκης Βορίδης: Θα απέχει από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια
Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης IN TIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Θα απέχει από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλα ζευγάρια  ξεκαθάρισε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, κατά τη συνεδρίαση τοποθετήθηκε περίπου 10-15 λεπτά και φαίνεται να επεσήμανε πως δεν θέλει να δημιουργήσει ζήτημα στην κυβέρνηση.

Πληροφορίες ανέφεραν τις προηγούμενες ημέρες ότι εάν ο Υπουργός Επικρατείας επιλέξει να μη δημιουργήσει πρόβλημα στην Κυβέρνηση απέχοντας και όχι καταψηφίζοντας αυτό θα συνεκτιμηθεί από τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να μην ζητηθεί η παραίτησή του.

Κυβερνητικές πηγές: Δεν υπάρχει ζήτημα παραμονής του στο Υπουργικό Συμβούλιο

Αυτό επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές, αναφέροντας ότι «ο κ. Βορίδης έχει εκφράσει την επιφύλαξή του αυτή ήδη πριν γίνει υπουργός. Επέλεξε τη στάση της αποχής».

«Άρα δεν υπάρχει θέμα για την παραμονή του στο Υπουργικό Συμβούλιο» διευκρίνισαν.

Λίγο νωρίτερα την απόφασή της να καταψηφίσει το νομοσχέδιο ανακοίνωσε η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή.

Και ενώ η λίστα των «γαλάζιων» βουλευτών που βρίσκονται απέναντι στο σχέδιο νόμου μεγαλώνει, η κυβέρνηση επιλέγει να νομοθετήσει με fast track διαδικασίες το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, επιχειρώντας να μετριάσει το πολιτικό κόστος που προκαλούν οι επιλογές της.

Στο πλαίσιο αυτό, το νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση σήμερα, Τετάρτη (24/1).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ