ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το «μενού» των περιφερειακών συνεδρίων – Στο Πεντάγωνο τη Δευτέρα ο Κασσελάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Το «μενού» των περιφερειακών συνεδρίων – Στο Πεντάγωνο τη Δευτέρα ο Κασσελάκης
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης IN TIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο σχεδιασμός των αναπτυξιακών- περιφερειακών συνεδρίων του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, τα δύο πρώτα των οποίων θα διεξαχθούν στην Κοζάνη- για τη Δυτική Μακεδονία- στις 4 Φεβρουαρίου και στη Λάρισα- για τη Θεσσαλία- στις 10 του ίδιου μήνα.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, τα συνέδρια θα ανοίξουν με σύντομους χαιρετισμούς του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς και των περιφερειαρχών Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Αμανατίδη, και Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, και των δημάρχων Κοζάνης, Γιάννη Κοκκαλιάρη, και Λάρισας, Θανάση Μαμάκου.

Στη διάρκεια των συνεδρίων θα πραγματοποιηθούν θεματικά τραπέζια στα οποία θα συμμετέχει κι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτικώς, στην Κοζάνη αυτά θα αφορούν την απολιγνιτοποίηση, το νέο οικονομικό μοντέλο για τη Δυτική Μακεδονία, τη γεωργία και την κτηνοτροφία και την υγεία.

Σε αυτό το πλαίσιο από την Κουμουνδούρου έχουν προσκληθεί όλοι οι περιφερειακοί αναπτυξιακοί φορείς, καθώς και πανεπιστημιακοί.

Κατά τη διάρκεια των θεματικών τραπεζιών ο κ. Κασσελάκης θα έχει συναντήσεις σε διαφορετικούς χώρους με εκπροσώπους τοπικών επιμελητηρίων, εμπορικών συλλόγων, αγροτοκτηνοτροφικών και συνδικαλιστικών φορέων.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συμμετάσχει και σε θεματικό τραπέζι με δημοσιογράφους το οποίο θα ασχοληθεί με τα προβλήματα του περιφερειακού Τύπου.

Ο προγραμματισμός, εξάλλου, για τα υπόλοιπα 11 περιφερειακά συνέδρια θα γίνει μετά τη διεξαγωγή του τέταρτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στις 23 με 25 Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται πως όποιο μέλος του κόμματος επιθυμεί να εκλεγεί σύνεδρος μπορεί επίσης να διεκδικήσει ψήφο είτε για συντονιστής Οργάνωσης Μελών είτε για μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής διαζευκτικά.

Σε όλη τη χώρα, εξάλλου, πραγματοποιούνται γενικές συνελεύσεις και κατατίθενται κείμενα συμβολής στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου.

Στο μεταξύ, τις πύλες του Πενταγώνου αναμένεται να διαβεί τη Δευτέρα ο κ. Κασσελάκης, όχι για να υπηρετήσει την 20ήμερη στρατιωτική του θητεία- θα παρουσιαστεί γι’ αυτή μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, με τη Σχολή Τεθωρακισμένων του Αυλώνα να έχει το προβάδισμα, όπως πληροφορούμαστε-, αλλά για συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια, κι ενημέρωση από τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων.

Την ίδια ημέρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπεται να επισκεφθεί τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα στον Υμηττό, αλλά και τη Θήβα, το Κέντρο Εκπαίδευσης στην πόλη κι ενδεχομένως και τη Λιβαδειά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ