ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Τσιόδρας: Η Ελλάδα στο «κλειστό κλαμπ» των F-35

Δημήτρης Τσιόδρας: Η Ελλάδα στο «κλειστό κλαμπ» των F-35
O διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας ΙΝ ΤΙΜΕ / ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Την ικανοποίησή του για την επιστολή που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα εντάσσεται στο πρόγραμμα των 40 μαχητικών αεροσκαφών F-35, εξέφρασε  ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Ειδικότερα, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της διοικούσας επιτροπής εκλογικής περιφέρειας Αχαΐας, της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα το Σάββατο (27/1) ο κ. Τσιόδρας έκανε λόγο για ένα «κλειστό κλαμπ, που δεν μπαίνει οποιοσδήποτε εκεί».

«Σήμερα εμείς παίρνουμε το Ok, να προχωρήσουμε, για να μπορούμε να πάρουμε αεροσκάφη της νεότερης γενιάς και η Τουρκία είναι έτοιμη να πάρει τα F-16, στο βαθμό βεβαίως που υπάρχει έγκριση από το Κογκρέσο», πρόσθεσε.

Μάλιστα, επεσήμανε τον ρόλο που διαδραμάτισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εξέλιξη αυτή, δηλώνοντας πως «η αναβάθμιση του κύρους της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αντανακλάται όχι μόνο στη σημερινό αποτέλεσμα για τα F- 35 αλλά και στο εξοπλιστικό πρόγραμμα, το οποίο δίνουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα. Όλα αυτά θα κόστιζαν πάρα πολλά χρήματα στους Έλληνες φορολογούμενους, όμως η χώρα ενισχύεται αμυντικά, λόγω ακριβώς της πολιτικής του ακολουθείται για την οποία μας έχουν καταγγείλει ότι είμαστε δεδομένοι και δεμένοι στο αμερικανικό άρμα».

«Εμείς», όπως επεσήμανε ο Δημήτρης Τσιόδρας, «είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ, είμαστε σύμμαχοι με τις ΗΠΑ, είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανήκουμε στην Δύση, όπως έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε αυτό».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις καλές σχέσεις, που διατηρεί η χώρα με τον αραβικό κόσμο, με την Κίνα, με την Ινδία», διευκρινίζοντας, όμως, πως «είμαστε μέρος της Δύσης και αυτό θέλουμε να φαίνεται και από την πλευρά της Δύσης».

«Έχουμε λοιπόν», συνέχισε, «μία διεθνή παρουσία σήμερα με έναν άνθρωπο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη , ο οποίος, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Αμερική, απολαμβάνει υψηλό κύρος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ