ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια – Κασσελάκη στο Πεντάγωνο - Τα θέματα που έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση Δένδια – Κασσελάκη στο Πεντάγωνο - Τα θέματα που έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη INTIME

Συνάντηση 20 λεπτών είχαν Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Δένδιας στο Πεντάγωνο το πρωί της Δευτέρας στο Πεντάγωνο, μετά από τη διευρυμένη συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και συνεργάτες του με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας.

Στη δήλωση που έκανε στη συνέχεια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευχαρίστησε ειλικρινώς τον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ για την ενημέρωση γύρω από τα εξοπλιστικά και το χρόνο τους.

Ο κ. Κασσελάκης έθεσε επίσης τα ζητήματα αμοιβών των στρατιωτικών, τον οικογενειακό τους σχεδιασμό που κατά τον ίδιο έχει μείνει πίσω, καθώς και την αναγκαιότητα του ολιστικού εκσυγχρονισμού των υποδομών της χώρας και των αμυντικών υποδομών.

«Συζητήσαμε πολλά ζητήματα. Ήταν ειλικρινής συνάντηση. Είμαστε ως ΣΥΡΙΖΑ εδώ για να είμαστε παραγωγικοί στα εθνικά μας ζητήματα, τα οποία για εμάς δεν είναι ζήτημα επικοινωνίας. Είναι ζήτημα της ασφάλειας της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα. Έτσι το αντιμετωπίζουμε. Eίμαστε στην αρχή μιας μακράς διαδικασίας για να κατανοήσουμε τι συμφωνία θα έχει η Ελλάδα σε αυτά τα ζητήματα», σημείωσε.

Τον κ. Κασσελάκη συνόδευσαν και στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), ο τομεάρχης Άμυνας, Βαγγέλης Αποστολάκης, ο τομεάρχης Εργασίας, Γιώργος Γαβρήλος κι ο συντονιστής Άμυνας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Μπαλάφας, οι οποίοι είχαν συνάντηση και με τους εργαζόμενους.

«Η αμυντική θωράκιση της χώρας είναι για εμάς πολύ σημαντικό ζήτημα. Πρέπει να στηρίξουμε τις εγχώριες αμυντικές βιομηχανίες ώστε να είναι και εύρωστες και αποδοτικές», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι έθεσαν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το ζήτημα της βιωσιμότητας των ΕΑΣ, της διασφάλισης των θέσεων εργασίας και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, καθώς και των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν αρκετοί από αυτούς εξαιτίας της ψυχολογικής πίεσης που υφίστανται.

Παραλλήλως, του εξέφρασαν το παράπονο πως δεν τους έχει δεχθεί ακόμα ο κ. Δένδιας, μολονότι του του το έχουν ζητήσει επανειλημμένως.

kasselakis.jpg
Ο Στέφανος Κασσελάκης με τη διοίκηση των ΕΑΣΠηγή: CNN GREECE
kasselakis2.jpg
Ο Στέφανος Κασσελάκης με τη διοίκηση των ΕΑΣΠηγή: CNN GREECE
kasselakis3.jpg
Ο Στέφανος Κασσελάκης με τη διοίκηση των ΕΑΣΠηγή: CNN GREECE

O κ. Κασσελάκης , ο οποίος αύριο και μεθαύριο θα έχει συναντήσεις με μια σειρά πρέσβεων, μεταξύ των οποίων της Γαλλίας και της Παλαιστίνης, μεταβαίνει στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα όπου πιθανότατα θα καταταγεί κι ο ίδιος στις αρχές Μαρτίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ