ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καρφιά» Χαρακόπουλου: Εξοργίζουν οι αφορισμοί περί υποκινούμενων κινητοποιήσεων των αγροτών

«Καρφιά» Χαρακόπουλου: Εξοργίζουν οι αφορισμοί περί υποκινούμενων κινητοποιήσεων των αγροτών
O βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ NEWS

«Καρφιά» κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη που πρόσφατα χαρακτήρισε «υποκινούμενες» τις αγροτικές κινητοποιήσεις, εξαπέλυσε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε στην εφημερίδα Μανιφέστο, πως «οι εύκολοι αφορισμοί για υποκινούμενες κινητοποιήσεις των αγροτών του κάμπου είναι αστείοι και τους εξοργίζουν ακόμη περισσότερο».

Ανέφερε ακόμη πως είναι κρίμα η μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης να στηρίξει τους πλημμυροπαθείς, «να επισκιάζεται από λάθη, αστοχίες και ατυχείς συμπεριφορές».

Ολόκληρη η δήλωση του Μάξιμου Χαρακόπουλου

«Ο αναβρασμός που υπάρχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο στον αγροτικό κόσμο, μετά τις πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις στη Γερμανία και τη Γαλλία, καταδεικνύει ότι οι εύκολοι αφορισμοί για υποκινούμενες κινητοποιήσεις των αγροτών του κάμπου είναι αστείοι και τους εξοργίζουν ακόμη περισσότερο.

Το ενεργειακό κόστος, το κόστος εφοδίων και ζωοτροφών, το υψηλό κόστος άρδευσης σε συνδυασμό με τις προβληματικές πληρωμές των επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, την απουσία ξεκάθαρων τοποθετήσεων για το τελικό ύψος των αποζημιώσεων των αγροτών, τα λάθη και τις καθυστερήσεις σε χρονοδιαγράμματα που ανακοινώνονται και δεν τηρούνται, τα αναπάντητα ερωτηματικά για το πως και πότε θα αποκατασταθούν οι υποδομές που καταστράφηκαν, αλλά και η ανασφάλεια για την επόμενη μέρα στις πλημμυρισμένες περιοχές, δημιουργούν μια εξαιρετικά “εύφλεκτη ύλη” στον Θεσσαλικό κάμπο.

Η κυβέρνηση κατεύθυνε μεγάλα ποσά για τη στήριξη των πλημμυροπαθών. Προφανώς θα χρειαστούν κι άλλοι πόροι, επιμονή και καλύτερος συντονισμός. Είναι κρίμα, όμως, η όλη προσπάθεια να επισκιάζεται από λάθη, αστοχίες και ατυχείς συμπεριφορές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ