ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος προς Φάμελλο: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατικού ήθους

Σκέρτσος προς Φάμελλο: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατικού ήθους
Eurokinissi

Να μην παραδίδει μαθήματα δημοκρατικού ήθους στην ΝΔ και τα στελέχη της, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, καθώς ο Σωκράτης Φάμελλος σήμερα κατά την παρέμβασή του στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, μίλησε για «ανήκουστη προτροπή» του πρωθυπουργού προς τους βουλευτές του να απέχουν από την ψηφοφορία εφόσον διαφωνούν.

Μάλιστα, ανέφερε πως αυτό προσβάλλει τον κοινοβουλευτικό κανόνα και την ίδια τη θέση του βουλευτή μέσα στο Κοινοβούλιο.

Ο κ. Σκέτσος αφού ξεκαθάρισε πως δεν είναι στην αντίληψη του κυβερνώντος κόμματος να «κατακευρανώνει» τους βουλευτές που έχουν ενδοιασμούς για ζητήματα ηθικά και ταυτοτικά, όπως αυτό που πραγματεύεται το νομοσχέδιο, απευθύνθηκε προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να απαντήσει στον κ. Φάμελλο λέγοντας:

«Μαθήματα δημοκρατικού ήθους η ΝΔ και τα στελέχη της, που έβαλαν την Ελλάδα στην Ευρώπη και την κράτησαν επίσης στην Ευρώπη το 2015, όταν το ένα τρίτο με ένα τέταρτο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αποσκίρτησαν και δεν ψήφισαν, όταν ο κυβερνητικός εταίρος και προ των εκλογών του 2015 και μετά απείχε από την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, δεν θα δεχθούμε».

Συνέχισε επισημαίνοντας πως δεν δέχεται τέτοια μαθήματα καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει στις τάξεις του βουλευτές που μπορεί να διαφωνούν, και τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν να δέχεται κεραυνούς ο βουλευτής, ο οποίος έχει ενδοιασμούς για ένα ταυτοτικό ζήτημα, για ένα ζήτημα που άπτεται και ηθικών αντιλήψεων και ηθικών προβληματισμών.

Πολιτικά υποκινούμενα ψηφίσματα

Απαντώντας ο κ. Σκέτσος, στον πρόεδρο της ΚΟ της ΝΔ, για τα σχετικά με το κράτος δικαίου ζητήματα που έθεσε, είπε πως επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάζεται να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο ανακαλύπτει σκιές και δημιουργεί μάλιστα και εικόνα διασυρμού της χώρας.

Ο υπουργός Επικρατείας, υποστήριξε ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο, μέσα από πολιτικά υποκινούμενα ψηφίσματα, που υποστηρίζουν και υπογράφουν, διασύρουν την Ελλάδα και μάλιστα – στη βάση θεμάτων του κράτους δικαίου - βάζουν στα θέματα ακόμη και την απειλή της περικοπής κοινωνικών πόρων προς τη χώρα μας; «Είναι αυτό μια σοβαρή, εθνικά υπεύθυνη στάση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για θέματα κράτους δικαίου; Δεν νομίζω» κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ