ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Τρίτη η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες

Την Τρίτη η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες
Διαμαρτυρία αγροτών με τρακτέρ σε κόμβο της Εθνικής Οδού Τρικάλων - Λάρισας ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI

«Κλείδωσε» για την Τρίτη (13/2) η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με την αντιπροσωπεία των αγροτών

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί στις 12:00, καθώς τη Δευτέρα (12/2) ο πρωθυπουργός επιστρέφει από το Βελιγράδι.

Το απόγευμα οι αγρότες αναμένεται να αποφασίσουν ποιοι θα είναι οι εκπρόσωποι, που θα προσέλθουν στη συνάντηση αυτή.

Η αντιπροσωπεία που θα οριστεί, σύμφωνα με τους αγρότες, δεν μπορεί να απαρτίζεται από λιγότερα από 20 άτομα, καθώς θα πρέπει να εκπροσωπηθούν τόσο διαφορετικές επιτροπές, όσο και διαφορετικοί κλάδοι της γεωργίας (αλιείς, μελισσοκόμοι κα).

Οι Θεσσαλείς αγρότες, από την πλευρά τους, αναμένεται να ζητήσουν μια ξεχωριστή συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του φθινοπώρου.

Στο μεταξύ, τα τρακτέρ παραμένουν στον κόμβο του Πλατύκαμπου στην παλιά Εθνική Οδό Λάρισας Βόλου, χωρίς όμως να καταλαμβάνουν τους δρόμους, σε μια κίνηση καλής θελήσεως και διάθεσης διαλόγου με την κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα, οι αγρότες προχωρούν σε κλείσιμο εθνικών οδών, επαρχιακών δρόμων και τελωνείων και «ζεσταίνουν» τις μηχανές των τρακτέρ για την κάθοδο στην πρωτεύουσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ