ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τεμπονέρας, ο μπασκετμπολίστας Παππάς και ο νέος διπλωματικός σύμβουλος Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τεμπονέρας, ο μπασκετμπολίστας Παππάς και ο νέος διπλωματικός σύμβουλος Κασσελάκη
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS

Σχεδόν απίθανο θεωρείται να παρευρεθεί βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην αποψινή (Τρίτη) εκδήλωση με τη συμμετοχή Διονύση Τεμπονέρα - Μανώλη Χριστοδουλάκη - Έφης Αχτσιόγλου και αυτό για δύο λόγους.

Ο πρώτος, όπως αναφέρουν στο CNN Greece πρόσωπα που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, σχετίζεται με το ένστικτο πολιτικής επιβίωσης, όχι μόνο των βουλευτών αλλά και όλου του πολιτικού φορέα.

Σε αυτό το πλαίσιο συσχετίζουν την εκδήλωση με την αναβίωση του αντί- ΣΥΡΙΖΑ μετώπου.

«Πώς είναι δυνατό εκείνοι που έφερναν προσκόμματα στη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και στη σύμπτυξη προοδευτικού μετώπου όταν ήταν αρχηγός του ο Αλέξης Τσίπρας και οι οποίοι διέσπασαν το κόμμα πριν μερικούς μήνες “υπεξαιρώντας”, μάλιστα, τις βουλευτικές του έδρες να μιλούν σήμερα για σύγκλιση και να κλείνουν το μάτι στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ», αναρωτιούνται χαρακτηριστικά.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με τη γραμμή Κουμουνδούρου, η οποία επισήμως υποβαθμίζει την εκδήλωση, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι όποιος βουλευτής παρευρεθεί σε αυτή δεν θα τύχει της επιδοκιμασίας (sic) του Στέφανου Κασσελάκη.

Την ίδια ώρα και σχολιάζοντας τη χθεσινή διαρροή της πλευράς Τεμπονέρα που χαμηλώνει τους τόνους, υποστηρίζουν πως «έκανε την ανάγκη φιλότιμο προκειμένου να μην χρεωθεί άλλη μία προσωπική πολιτική ήττα».

Εκνευρισμός για τον μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά

Στο μεταξύ, εκνευρισμό έχει προκαλέσει σε αρκετούς στην αξιωματική αντιπολίτευση η αυτοαναγόρευση του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά σε υποψήφιο για τις ευρωεκλογές παρακάμπτοντας τη διαδικασία των προκριματικών εκλογών.

«Δεν είναι δυνατό στελέχη που έχουν γυρίσει και γυρνάνε όλη τη χώρα και δίνουν μάχες στα ΜΜΕ να υποβάλλουν αίτηση στη σχετική πλατφόρμα κι ο κ. Παππάς να μην το κάνει», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Τριβές για τον νέο διπλωματικό σύμβουλο του Στέφανου Κασσελάκη

Στο μεταξύ, όπως μαθαίνουμε νέα εστία εσωκομματικών τριβών δημιουργεί η επιλογή του νέου διπλωματικού συμβούλου Κασσελάκη, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο πρώην- αποχώρησε στις 31 Ιανουαρίου- πρόξενος στη Νέα Υόρκη, Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Κι αυτό γιατί θεωρείται άνθρωπος εμπιστοσύνης της υφυπουργού Εξωτερικών, Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, που με τη σειρά της είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ