ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και ο Σπίρτζης κατά Κασελάκη για το «ερωτηματολόγιο» - «Μάλλον δεν είναι ενημερωμένος»

Και ο Σπίρτζης κατά Κασελάκη για το «ερωτηματολόγιο» - «Μάλλον δεν είναι ενημερωμένος»
Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε και ο Χρήστος Σπίρτζης για το επίμαχο ερωτηματολόγιο στο iSyriza, όπου μέλη και φίλοι ερωτώνται ακόμα και για αλλαγή του ονόματος του κόμματος. Νωρίτερα και η Όλγα Γεροβασίλη είχε αντιδράσει ζητώντας την έκτακτη σύγκλιση των οργάνων του κόμματος

Όπως δήλωσε ο πρώην υπουργός στην ΕΡΤ ο κ. Κασσελάκης προφανώς δεν είναι ενημερωμένος γιατί πολλά από τα θέματα που θέτει είναι ήδη λυμένα.

«Είναι απαράδεκτο να μην έχει καταθέσει ο Πρόεδρος τις θέσεις του σε αυτά τα ζητήματα στα όργανα του κόμματος. Θεωρώ απαράδεκτο να βγάζει ένα ερωτηματολόγιο. Δεν κάνουμε μετρήσεις. Είμαστε ένα συντεταγμένο κόμμα με πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ένα κόμμα το οποίο δεν έκανε συνέδριο όταν είχε μια στρατηγική ήττα, κατά τη γνώμη μου, και παραιτήθηκε ο πρόεδρος, ο Αλέξης Τσίπρας και πήγε σε μια πολιτική διαδικασία για να εκλέξει πρόεδρο. Επομένως, οφείλουμε να δούμε τι δεν έχει πάει καλά» δήλωσε ο κ. Σπίρτζης.

Ερωτηθείς για το εάν συμφωνεί με την Όλγα Γεροβασίλη που ζητά έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας για το ερωτηματολόγιο απάντησε καταφατικά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς πρέπει να κάνει πολύ μεγάλες αλλαγές, αλλά όχι στην κατεύθυνση του ερωτηματολογίου, στην κατεύθυνση να ανακτήσει τη σοβαρότητα που έχει χάσει τους τελευταίους μήνες και να ανακτήσει και την αξιοπιστία του», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι ότι ο κ. Κασσελάκης «θα έπρεπε να εισηγηθεί ένα συνέδριο όχι θέσεων, αλλά καταστατικό». Και όπως είπε «αυτό που επιδιώκει είναι να βγάλει από πάνω του την ευθύνη και το οργανωτικό χάος που έχει προκληθεί στο ΣΥΡΙΖΑ» κάνοντας λόγο για κατάρρευση του κόμματος.

Τόνισε, μάλιστα, ότι «ο Στέφανος Κασελάκης δεν είναι μόνος του. Πρέπει να προσγειωθεί στην πραγματικότητα». Μάλιστα, όπως υποστήριξε με αυτή την τακτική «ο κ. Κασσελάκης στενεύει το όριο του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλει να είναι ή αριστερά ή Κεντροαριστερά». Χαρακτήρισε δε ως μη σοβαρά αυτά τα πράγματα, καλώντας τον πρόεδρο του κόμματος να συγκαλέσει τα όργανα του κόμματος.

«Οφείλει ο Στέφανος Κασελάκης, μετά από αυτή την πρωτοβουλία να συγκαλέσει μόνος του τα καθοδηγητικά όργανα του κόμματος, δηλαδή την Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή. Πρέπει να διατυπώσει ο ίδιος καταρχάς τις θέσεις του που δεν τις έχει διατυπώσει πουθενά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ