ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ένταση και αποχωρήσεις από την ΠΓ - Επανίδρυση το φθινόπωρο ζήτησε ο Κασσελάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Ένταση και αποχωρήσεις από την ΠΓ - Επανίδρυση το φθινόπωρο ζήτησε ο Κασσελάκης
Εξοργισμένος είναι και ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος κατά την εισήγησή του υπογράμμισε με νόημα πως δεν πρόκειται να γίνει «Ιφιγένεια». ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Μεγάλη ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκαθάρισε προς τα μέλη πως «δεν πρόκειται να γίνει Ιφιγένεια». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την εισήγησή του ζήτησε την παραμονή του στην προεδρία του κόμματος ως τις βουλευτικές εκλογές, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις ευρωεκλογές, σε διαφορετική περίπτωση θα ζητήσει την αναβάπτισή του από το συνέδριο κι ενδεχομένως κι από τη βάση.

Ρώτησε μάλιστα τα μέλη της ΠΓ αν τον αμφισβητεί κάποιος, χωρίς όμως να λάβει κάποια απάντηση.

Συνέδριο επανίδρυσης το φθινόπωρο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε, επίσης, πως το συνέδριο του φθινοπώρου κι όχι αυτό που ξεκινά την Πέμπτη θα είναι συνέδριο επανίδρυσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως θα πρέπει να εξεταστούν τα πάντα, ακόμα κι αν το κόμμα θα μεταπηδήσει στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Ο κ. Κασσελάκης στην ουσία προσδιόρισε ως συνέδριο επανίδρυσης το συνέδριο του κόμματος το φθινόπωρο, το οποίο θα το μετατρέψει σε κόμμα της Κεντροαριστεράς.

Αναστάτωση υπήρξε όπως πληροφορείται το CNN Greece μεταξύ άλλων και για το ζήτημα των διαρροών.

Ο Νίκος Σκορίνης, μάλιστα, αποχώρησε σημειώνοντας πως δεν είναι δυνατό να συνεχίζει να διαβάζει διαστρεβλωμένα τα όσα λέγονται στη συνεδρίαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ