ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Συμβιβασμός Κασσελάκη - διαφωνούντων - Τι έδωσε και τι πήρε

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Συμβιβασμός Κασσελάκη - διαφωνούντων - Τι έδωσε και τι πήρε
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ΙΝΤΙΜΕ / ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

"Πήρε πίσω ο Στέφανος Κασσελάκης την επιστολή που είχε στείλει τη Δευτέρα", ισχυρίζονται μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, η συνεδρίαση της οποίας ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

"Η επιστολή ήταν παρελθόν. Άλλα διλήμματα είχαν μπει στο τραπέζι και σε αυτά απεφάνθη η ΠΓ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης, αλλιώς άμεση προσφυγή στα μέλη. Και την πήρε", τονίζουν στο CNN Greece άλλα μέλη του κομματικού οργάνου.

Όπως κι αν έχει, στο συμβιβασμό που επιτεύχθηκε ο κ. Κασσελάκης κέρδισε "την εμπιστοσύνη και στήριξη του οργάνου", αλλά άφησε εκτός πλαισίου συνεδρίου το ερωτηματολόγιο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η επίσημη απόφαση αναφέρει πως στην Πολιτική Γραμματεία που συνεδρίασε μετά από μια εκτεταμένη, παραγωγική και ειλικρινή συζήτηση και με πλήρη επίγνωση της συγκυρίας για τα μείζονα που απασχολούν και ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία εκφράστηκε η αμοιβαία εμπιστοσύνη και στήριξη μεταξύ του προέδρου και των μελών της κι επαναβεβαιώθηκε η λειτουργία της ως Πολιτικού Κέντρου.

«Το συνέδριο θα διεξαχθεί από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή βάσει των θέσεων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου. Συνέδριο επανεκκίνησης και ανασυγκρότησης που θα σημάνει την προοδευτική αντεπίθεση τώρα».

Στο μεταξύ, «δεν δίνουμε λευκή επιταγή σε κανέναν», απάντησαν τα περισσότερα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος ζήτησε τη στήριξή τους μέχρι τις βουλευτικές εκλογές, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα ζητήσει την αναβάπτισή του από το συνέδριο κι ενδεχομένως από νέα προσφυγή στη βάση του κόμματος.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, σε αυτό το πλαίσιο μίλησαν στην Πολιτική Γραμματεία ο Διονύσης Τεμπονέρας, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, η Ζωή Καρκούλια κι όχι μόνο.

Στο ίδιο μήκος κύματος φέρεται να χαρακτήρισαν το ΣΥΡΙΖΑ «σπίτι τους» που δεν έχουν σκοπό να εγκαταλείψουν.

Νωρίτερα επικράτησε μεγάλη ένταση όταν ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκαθάρισε προς τα μέλη πως «δεν πρόκειται να γίνει Ιφιγένεια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την εισήγησή του ζήτησε την παραμονή του στην προεδρία του κόμματος ως τις βουλευτικές εκλογές, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις ευρωεκλογές, σε διαφορετική περίπτωση θα ζητήσει την αναβάπτισή του από το συνέδριο κι ενδεχομένως κι από τη βάση.

Ρώτησε μάλιστα τα μέλη της ΠΓ αν τον αμφισβητεί κάποιος, χωρίς όμως να λάβει κάποια απάντηση.

Συνέδριο επανίδρυσης το φθινόπωρο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε, επίσης, πως το συνέδριο του φθινοπώρου κι όχι αυτό που ξεκινά την Πέμπτη θα είναι καταστατικό συνέδριο επανίδρυσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως θα πρέπει να εξεταστούν τα πάντα, ακόμα κι αν το κόμμα θα μεταπηδήσει στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Ο κ. Κασσελάκης στην ουσία προσδιόρισε ως συνέδριο επανίδρυσης το συνέδριο του κόμματος το φθινόπωρο, το οποίο θα το μετατρέψει σε κόμμα της Κεντροαριστεράς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ