ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόλεμος» Κασσελάκη-Τσίπρα διά αντιπροσώπων - Η υποψηφιότητα Γεροβασίλη

«Πόλεμος» Κασσελάκη-Τσίπρα διά αντιπροσώπων - Η υποψηφιότητα Γεροβασίλη
Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Αλέξη Τσίπρα, μετά την εκλογή του πρώτου σε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ IN TIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε «αναμέτρηση» του Στέφανου Κασσελάκη με τον Αλέξη Τσίπρα οδηγείται επί της ουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις τελευταίες εξελίξεις.  

Η διαφαινόμενη υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη για την προεδρία, όπως πληροφορείται το CNN Greece, θεωρείται άτυπο χρίσμα του πρώην προέδρου του κόμματος στην αντιπρόεδρο της Βουλής και στενή συνεργάτιδά του επί χρόνια, μία ημέρα μετά τη δήλωσή του που έβαλε «μπουρλότο» στο τέταρτο συνέδριο το οποίο πολλοί θεωρούν πως δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί.

Δυσκολότερη αντίπαλος η Γεροβασίλη

Η βουλευτής Άρτας, εξάλλου, γύρω από την οποία συνασπίζονται στελέχη με αναφορά στον κ. Τσίπρα, θεωρείται η δυσκολότερη αντίπαλος για τον κ. Κασσελάκη ακόμα κι από ανθρώπους του.

Την ίδια ώρα, σχεδόν βέβαιη πρέπει να θεωρείται υποψηφιότητα και του Διονύση Τεμπονέρα- συσκεπτόταν επί τούτου το επιτελείο του το πρωί της Παρασκευής-, εξέλιξη η οποία θα σημαίνει δύο γύρους προεδρικών εκλογών, με τον πρώτο να πραγματοποιείται στις 10 Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Γεροβασίλη αναμένεται να συναντηθεί εντός της ημέρας με τον Διονύση Τεμπονέρα στη Βουλή.

Αντιθέτως, απομακρύνεται το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτη Φάμελλου.

Ανησυχία για τη συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Στο μεταξύ, ανησυχία στο επιτελείο Κασσελάκη υπάρχει και για τη συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τη στιγμή που ακραιφνώς προεδρικοί δεν θεωρούνται πως είναι περισσότεροι από τρεις με τέσσερις βουλευτές.

Γι’ αυτό και κρίσιμος παράγοντας εκτιμάται πως θα είναι η στάση του Νίκου Παππά, ο οποίος κατά την παρουσίαση του κειμένου θέσεων στο συνέδριο παρότρυνε σε σύμπνοια ώστε να «κοπεί ο βήχας του 41%».

Αρκετά στελέχη, πάντως, με αναφορά στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και τομεάρχη Οικονομικών λένε πως η πρόταση Κασσελάκη για τετραπλές εκλογές ήταν η ενδεδειγμένη.

Ο κ. Παππάς, πάντως, αναμένεται να τοποθετηθεί για τα εσωκομματικά στην αυριανή (Σάββατο) ομιλία του, κρατώντας μέχρι στιγμής τα χαρτιά του κλειστά.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως λόγω των εσωκομματικών εξελίξεων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει νέα αναβολή στράτευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ