ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς: Αν δεν γίνουν εκλογές, αυτομάτως ανανεώνεται η εμπιστοσύνη στον Κασσελάκη

Νίκος Παππάς: Αν δεν γίνουν εκλογές, αυτομάτως ανανεώνεται η εμπιστοσύνη στον Κασσελάκη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Διέξοδο στον Στέφανο Κασσελακη προτείνει ο Νίκος Παππάς, δηλώνοντας πως «αν το  Συνέδριο αποτρέψει νέα εκλογή ηγεσίας, τότε αυτομάτως ανανεώνεται η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του νυν προέδρου» και αποφασίζεται εκ νέου στο τακτικό συνέδριο του 2026. 

«Όλα είναι στα χέρια των συνέδρων» τόνισε ο Νίκος Παππάς μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Να σημειωθεί πως, ότι το καταστατικό του κόμματος στο άρθρο 20 προβλέπει ότι το τακτικό Συνέδριο -που προβλέπεται να γίνει σε τρία χρόνια δηλαδή το 2026-, εγκρίνει τις υποψηφιότητες για την Κεντρική Επιτροπή και για την προεδρία του κόμματος.

Δηλαδή εκ του καταστατικού η διάρκεια της προεδρίας είναι τριετής και μετά τίθεται ξανά στην κρίση των καταστατικών οργάνων να αποφασίσουν.

Με βάση τα παραπάνω για να γίνει τώρα νέα εκλογή αρχηγού θα πρέπει ο νυν πρόεδρος να παραιτηθεί ή να υποβληθεί πρόταση μομφής του στο Συνέδριο που είναι σε εξέλιξη.

Ο κ. Παππάς επιμένει στην πρόταση που κατέθεσε χθες να μην γίνει τώρα εκλογή αρχηγού. Σημείωσε δε πως ό,τι και να αποφασίσουν οι σύνεδροι οι ψηφοφορίες θα πρέπει να γίνουν με κάλπη - και όχι δια βοής ή δι' ανατάσεως της χειρός-, για να αποφευχθούν εντάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ