ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βάσια Αναστασίου: Τραγική η κατάσταση στα νοσοκομεία - Το ΠΑΣΟΚ κατά της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ

Βάσια Αναστασίου: Τραγική η κατάσταση στα νοσοκομεία - Το ΠΑΣΟΚ κατά της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ
Η Βάσια Αναστασίου

Το θέμα των απογευματινών χειρουργείων και το κόστος που φτάνει έως και τις 2.000 ευρώ για τους ασθενείς, βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των θεμάτων που θίγει εδώ και αρκετές ημέρες το ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης. 

Μάλιστα, στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν δώσει λόγο σε ανθρώπους με βαθιά γνώση της κατάστασης στο ΕΣΥ. Το θέμα μάλιστα φτάνει και στους νεότερους ψηφοφόρους από στελέχη, όπως η Βάσια Αναστασίου, την αναπληρώτρια γραμματέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ που δεν μένει μόνο στα τεχνοκρατικά, αλλά δίνει και την πραγματική εικόνα από «μέσα», με τους γονείς της να είναι γιατροί στο ΕΣΥ.

Η ίδια δίνει «μάχη» κατά της ιδιωτικοποίησης της υγείας, διεκδικώντας τα δικαιώματα των ασθενών, αλλά και των ιατρών και νοσηλευτών.

Μάλιστα, η Βάσια Αναστασίου, περιγράφει ως «τραγική» την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία: «Το ΕΣΥ, οι ασθενείς, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αιμορραγούν και η κυβέρνηση πάει να το ιδιωτικοποιήσει. Οι γιατροί χειρουργούν με κινέζικα αναλώσιμα και τεχνικές του προηγούμενου αιώνα επειδή η κυβέρνηση συντηρεί την τραγική κατάσταση στα χρεοκοπημένα νοσοκομεία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ