ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το παρασκήνιο του δείπνου Κασσελάκη με Γεροβασίλη και ο «αυτονομημένος» Τσίπρας

Το παρασκήνιο του δείπνου Κασσελάκη με Γεροβασίλη και ο «αυτονομημένος» Τσίπρας
Η Όλγα Γεροβασίλη, ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Σωκράτης Φάμελλος στη συγκέντρωση για την τραγωδία των Τεμπών στο κέντρο της Αθήνας, στις 28 Φεβρουαρίου, 2024 ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

«Κλίμα συνεννόησης» επικράτησε στο δείπνο που είχαν το βράδυ της Τετάρτης στο Παγκράτι ο Στέφανος Κασσελάκης με την Όλγα Γεροβασίλη, όπως πληροφορείται το CNN Greece, στο πλαίσιο της ανακωχής που είχε επισφραγιστεί με το δημόσιο φιλί τους κατά τη γενική απεργία λίγες ώρες νωρίτερα.

Μπορεί, εξάλλου, να μην έγινε συζήτηση για ρόλους και θέσεις, ωστόσο η αντιπρόεδρος της Βουλής είναι ανοιχτή στο να συμμετέχει στην κοινή προσπάθεια κι από το όργανο του Εκτελεστικού Γραφείου.

Όπως μας λένε, άλλωστε, συνεργάτες της με νόημα, ο θεσμικός της ρόλος επιβάλλει μια τέτοια αξιοποίηση.

«Μπορεί να επιλέξει όποιο πρόσωπο επιθυμεί»

Όσον αφορά, πάντως, την περιοδεία στην Άρτα- εκλογική περιφέρεια της κυρίας Γεροβασίλη, αλλά και τόπο καταγωγής του Αλέξη Τσίπρα- για την οποία υπήρξαν δημοσιεύματα πως θα πραγματοποιείτο αυτό το Σαββατοκύριακο, μάλλον παραπέμπεται για μετά την επιστροφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία από τη στράτευσή του στη Θήβα και θα λάβει χώρα στο πλαίσιο του περιφερειακού συνεδρίου της Ηπείρου.

Στελέχη, πάντως, τα οποία στηρίζουν τον κ. Κασσελάκη μας λένε με νόημα πως μπορεί να επιλέξει όποιο πρόσωπο επιθυμεί για το Εκτελεστικό Γραφείο, αφού δεν δεσμεύεται από το καταστατικό, ούτε κι από τις επιλογές Τσίπρα που ήταν πιο θεσμικές.

Άλλο Τσίπρας, άλλο Γεροβασίλη

Το κλίμα συνεννόησης κι ανακωχής, εξάλλου, μένει να φανεί κι από τα όσα θα πει αύριο Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας σε εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης στην οποία θα λάβει μέρος, με τις ίδιες πηγές να σημειώνουν πως ο πρώην πρωθυπουργός είναι αυτονομημένος και δεν θα πρέπει να ταυτίζουμε όσα λέει ή πράττει με στελέχη όπως η κυρία Γεροβασίλη που έχουν αναφορά σε αυτόν.

Τα άδεια ταμεία και η αντικατάσταση Γεωργόπουλου

Ούτε μπορεί να θεωρηθεί κεραυνός εν αιθρία η αντικατάσταση του γενικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Θύμιου Γεωργόπουλου, ο οποίος θεωρείτο άτομο εμπιστοσύνης του πρώην προέδρου, ιδίως από τη στιγμή που ο κ. Κασσελάκης μόνο ενθουσιασμένος δεν είναι από τα άδεια ταμεία του κόμματος.

Κάποιοι, μάλιστα, υποστηρίζουν πως αλλαγές όπως του κ. Γεωργόπουλου έπρεπε να είχαν γίνει από την πρώτη στιγμή που ανάλαβε καθήκοντα ο κ. Κασσελάκης.

Όσον αφορά τους γραμματείς, φαίνεται να κερδίζει έδαφος η παραμονή της Ράνιας Σβίγκου αλλά και η αντικατάσταση του Γιώργου Βασιλειάδη, με τις κινήσεις του προέδρου πάντως να καθυστερούν ύστερα κι από την απόφασή του η Κεντρική Επιτροπή που θα τις επικυρώσει να πραγματοποιηθεί το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο, 9 και 10 Μαρτίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ