ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρες για την εταιρεία Κασσελάκη - «Φορολογημένα τα εισοδήματά μου» - ΝΔ: Δεν το επιτρέπει ο νόμος

Κόντρες για την εταιρεία Κασσελάκη - «Φορολογημένα τα εισοδήματά μου» - ΝΔ: Δεν το επιτρέπει ο νόμος

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης 

ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ / INTIME NEWS

Φωτιές άναψε η εισαγγελική έρευνα που διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος, σχετικά με την ύπαρξη εταιρείας την οποία διαθέτει στην Αμερική, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Πηγές της Νεας Δημοκρατίας επιμένουν πως ο νόμος είναι σαφής «όποιος είναι αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας δεν συμμετέχει σε αλλοδαπή εταιρεία και μάλιστα με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ του 2016» και τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντά «στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε. Σε αντίθεση με τις γιγαντιαίες περιουσίες αυτών που μας κυβερνούν, τα δικά μου εισοδήματα στις ΗΠΑ είναι όλα φορολογημένα».

Κασσελάκης: Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε – Τα δικά μου εισοδήματα είναι όλα φορολογημένα

Με βίντεο - επίθεση στην ελληνική δικαιοσύνη απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης για την εισαγγελική έρευνα γύρω από την εταιρεία του στις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, κάνει λόγο για χώρα της ατιμωρησίας, υποσχόμενος πως όλα θα αλλάξουν, «από όλους εμάς που έχουμε καθαρά χέρια, με τη δύναμη όλων εσάς που έχετε καθαρό μέτωπο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία την κατηγορεί πως έχει τα πιο γρήγορα αντανακλαστικά στον κόσμο όταν αναλαμβάνει να υπερασπιστεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη απέναντι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που βοά για την κατάλυση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, όταν αναλαμβάνει να στείλει σπίτι τους, αντί για τη φυλακή, βιαστές πρωθυπουργικούς φίλους και στελέχη της ΝΔ που παρανομούν κι όταν αναλαμβάνει να τον στοχοποιήσει για το δάνειο που έδωσε στο κόμμα του για να μην μείνουν απλήρωτοι τις γιορτές οι εργαζόμενοι, από τα δεδουλευμένα του στις ΗΠΑ, όχι από σακούλες από επιχειρηματίες.

«H ελληνική Δικαιοσύνη έχει τα πιο αργά αντανακλαστικά στον κόσμο: Όταν οφείλει να διερευνήσει το έγκλημα, το μπάζωμα και τη συγκάλυψη στα Τέμπη. Όταν οφείλει να διερευνήσει το Predator και τις παράνομες παρακολουθήσεις του Μαξίμου. Όταν οφείλει να δικάσει τις υποθέσεις κάθε απλού πολίτη που ψάχνει το δίκιο του χωρίς μέσον και πλάτες», σημειώνει ο κ. Κασσελάκης.

Σε ό,τι τον αφορά προσωπικά, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε. Σε αντίθεση με τις γιγαντιαίες περιουσίες αυτών που μας κυβερνούν, τα δικά μου εισοδήματα στις ΗΠΑ είναι όλα φορολογημένα. Μέχρι το τελευταίο δολάριο- μέχρι το τελευταίο ευρώ».

Πηγές ΝΔ: «Αρχηγός Κ.Ο. δεν συμμετέχει σε αλλοδαπή εταιρεία, με νόμο ΣΥΡΙΖΑ...»

Ο νόμος είναι σαφής «όποιος είναι αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας δεν συμμετέχει σε αλλοδαπή εταιρεία και μάλιστα με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ του 2016» σχολιάζουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την εισαγγελική έρευνα για την εταιρεία του Στέφανου Κασσελάκη.

«Σχετικά με τα όσα υποστηρίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης από τη μία λέει ότι δεν είναι σίγουρος αν έχει υποχρέωση υποβολής δήλωσης γιατί υπάρχει διχογνωμία περί υποχρέωσης: Δεν υπάρχει καμία διχογνωμία, ο νόμος είναι σαφής και έχει υποχρέωση όποιος είναι αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας που εκπροσωπείται σε εθνικό ή το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να μην συμμετέχει σε αλλοδαπή εταιρία και μάλιστα με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ του 2016», αναφέρουν χαρακτηριστικά

Πηγές ΝΔ για Κασσελάκη: «Αρχηγός Κ.Ο. δεν συμμετέχει σε αλλοδαπή εταιρεία, με νόμο ΣΥΡΙΖΑ...»

Μαρινάκης: Aναπαράγει την πιο χυδαία εκδοχή της ρητορικής των fake news

«Ο κ. Κασσελάκης αντί να απαντήσει επί της ουσίας στα όσα πολύ σοβαρά ερευνούν οι εισαγγελικές αρχές, ύστερα και από τις καταγγελίες του πρώην οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη σε μία ευθεία επίθεση στη Δικαιοσύνη και την ίδια στιγμή αναπαράγει την πιο χυδαία εκδοχή της ρητορικής των fake news και του τοξικού λόγου που εξέφρασε το κόμμα του τα τελευταία χρόνια.

Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει, αλλά αν νομίζει ότι καταφεύγοντας στην τοξικότητα θα αποφύγει τις απαντήσεις, κάνει μεγάλο λάθος.»

Εισαγγελική έρευνα για την εταιρεία

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε η δημοσιοποίηση εγγράφων σχετικά με την ύπαρξη εταιρείας την οποία διαθέτει στην Αμερική, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης και από την οποία δανείστηκαν χρήματα για το ταμείο του κόμματος προκειμένου να καλυφθούν οικονομικές ανάγκες των εργαζομένων.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για ενδεχόμενες παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες, που απαγορεύει σε αρχηγούς κομμάτων να διαθέτουν εταιρεία στο εξωτερικό. Την έρευνα ανέλαβε ο εισαγγελικός λειτουργός Δημήτριος Νομικός.

Η δημοσιοποίηση των σχετικών εγγράφων έγινε στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης που έχει προκληθεί μετά την απόλυση του οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ