ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: «Απομίμηση μεταρρύθμισης» το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Ανδρουλάκης: «Απομίμηση μεταρρύθμισης» το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης

EUROKINISSI

«Απομίμηση μεταρρύθμισης» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ξεκαθαρίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει επί της αρχής.

«Σας λέμε ξεκάθαρα καταψηφίζουμε επί της αρχής. Πιστεύουμε ότι δεν έχετε κάποιο σχέδιο που θα συμβάλει στην ουσιαστική αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου. Δήθεν μεταρρύθμιση την οικτρή αποτυχία της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Ακούσαμε τον πρωθυπουργός να μιλά για τους μπαχάκηδες. Και γιατί δεν τους αντιμετωπίσατε με την αστυνομία που ιδρύσατε» δήλωσε;

«Πετύχαμε αλλαγές στη δημόσια παιδεία γιατί ανοίξαμε διάλογο με όλους σε αντίθεση με τη σημερινή κυβέρνηση» δήλωσε αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου που είχε φέρει το ΠΑΣΟΚ το 2011.

Την ίδια ώρα, δήλωσε σε αιχμηρό του σχόλιο πως «85 άρθρα από τα 89 ξηλώνουν τη δήθεν μεγάλη μεταρρύθμιση της κας Κεραμέως».

«Νομοθετείτε βάσει συμφερόντων» συμπλήρωσε.

«Ένα fund μόνο κερδοσκοπικό παράρτημα μπορεί να δημιουργήσει στην Ελλάδα», ανέφερε.

Τα παραρτήματα είχαν ήδη καταθέσει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, δήλωσε.

«Δεν είναι ότι η χώρα μας δεν προλαβαίνει τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση, είναι τα συμφέροντα που δεν μπορούν να περιμένουν».

«Συμφωνούμε ότι δεν μπορούμε να είμαστε ευρωπαϊκή εξαίρεση. Εξαίρεση θα είμαστε όμως και με το σχετικό νομοσχέδιο».

«Εμείς λέμε την ίδρυση μη κερδοσκοπικών, μη κρατικών πανεπιστημίων με συνταγματική αναθεώρηση του άρθρου 16 από την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου, με προϋπόθεση τη συναίνεση» πρόσθεσε και κατέθεσε την δική του σχετική πρόταση στη Βουλή.

«Αυτό δεν σημαίνει πως δίνουμε λευκή επιταγή στην κυβέρνηση» ξεκαθάρισε.

«Διαγκωνίζονται τα πρώην στελέχη μας που είναι σήμερα υπουργοί της κυβέρνησης για το ποιος προασπίζεται καλύτερα το νομοσχέδιο, ενώ πριν από 20 χρόνια έλεγαν άλλα».

«Δεν είμαστε εμείς οι λάτρεις της ακινησίας, θέλουμε η χώρα να πηγαίνει μπροστά με αξιοκρατία, διαφάνεια και κανόνες» διευκρίνισε.

«Όλη η ηγεμονία της Νέας Δημοκρατίας στηρίχθηκε στο φόβο του μη χειρότερα» συμπλήρωσε.

«Θέλουμε να ενισχύσουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο και να ενισχύσουμε την μεταλυκειακή εκπαίδευση» συμπλήρωσε.

«Ένας στους δύο μαθητές της Κύπρου φεύγουν από τη χώρα τους με το πρότυπο που θέλετε να υιοθετήσετε» δήλωσε σχετικά με το μοντέλο της Κύπρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ