ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του πρωθυπουργού με αγρότες - Το ολλανδικό masterplan για τη Θεσσαλία

Συνάντηση του πρωθυπουργού με αγρότες - Το ολλανδικό masterplan για τη Θεσσαλία
O Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση του με αγρότες (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Διαρκείς παρεμβάσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών υπόσχεται η Κυβέρνηση ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να ξυπνήσει την γαλάζια βάση στον δρόμο για τις ευρωεκλογές. Σήμερα στις 11:00, 15μελής ομάδα αγροτών, αυτή τη φορά αποκλειστικά από τη Θεσσαλία, θα περάσει την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου.

Στο τραπέζι θα βρεθεί η επόμενη ημέρα για τον κάμπο με ένα «ολλανδικό» σχέδιο που υπόσχεται τη θωράκιση της περιοχής, την εξάλειψη φαινομένων διάχυσης ευθυνών σε συνθήκες κρίσεων και την τελική επίλυση χρόνιων ζητημάτων για τον πρωτογενή τομέα και όχι μόνο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει στους αγρότες το ολλανδικό masterplan το οποίο περιλαμβάνει δράσεις για τις ενισχύσεις αναχωμάτων, φραγμάτων, ειδικές προτάσεις για την αποφυγή μελλοντικών πλημμυρών στη Λίμνη Κάρλα και για την προστασία των πόλεων από πλημμυρικά φαινόμενα αλλά και λύσεις για το πως θα πρέπει να οργανωθούν οι υποδομές και το αρδευτικό.

Η πρόταση των Ολλανδών περιλαμβάνει τα συστήματα επεξεργασίας των μετεωρολογικών δεδομένων και έγκαιρης προειδοποίησης και πρωτόκολλα διαχείρισης κρίσεων.

Όλες οι προτάσεις συνοδεύονται από τα αντίστοιχα χρονοδιαγράμματα αλλά και κοστολόγια.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με εκτιμήσεις το κόστος των ζημιών που προκλήθηκαν στη Θεσσαλία από τις θεομηνίες «Ντάνιελ» και «Ελίας» ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ και ίσως αγγίξουν και τα 4 δισ. ευρώ εκ των οποίων πάνω από 2 δισ. αφορούν τις υποδομές, ενώ σε πάνω από ένα δισ. ανέρχονται οι αποζημιώσεις.

Ιδρύεται ο Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων

Μέσα στον Μάρτιο θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στους αγρότες πως θεσπίζεται ο Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας στον οποίο θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και των αγροτών.

Το Μέγαρο Μαξίμου έλαβε τα μαθήματα από την κακοκαιρία Daniel και Elias και κατέληξε πως χρειάζεται ένα ισχυρό και πολύ πιο αποτελεσματικό μοντέλο διοίκησης τόσο για την κατασκευή των υποδομών όσο και για τη διαχείριση του νερού που να μπορεί να δρα οριζόντια και να υπερβαίνει τα όρια των επί μέρους υπηρεσιών, ενός ή και περισσότερων Δήμων ακόμη και της μιας Περιφέρειας.

Όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός “ο κατακερματισμός δημιουργεί προβλήματα και φάνηκε στην καταστροφή του Σεπτεμβρίου”. Οι μνήμες είναι ακόμη ζωντανές από το ντόμινο ευθυνών για το ποιός και πως αποφάσισε να σπάσει το ανάχωμα στο Καλέντζη.

«Kick off» ευρωεκλογών και ενεργοποίηση της βάσης

Διόλου τυχαία δεν επιλέγει τη Θεσσαλονίκη η Νέα Δημοκρατία για το αποψινό προσυνέδριο στην πορεία προς το 15ο Συνέδριο αρχών και θέσεων.

Το κόμμα σε αυτή τη μοναδική προσυνεδριακή εκδήλωση επιδιώκει να απευθυνθεί στους παραδοσιακούς νεοδημοκράτες και να τους υπενθυμίσει πως “η Νέα Δημοκρατία για 50 χρόνια βρίσκεται στην σωστή πλευρά της ιστορίας” όπως λένε γαλάζια στελέχη στο CNN Greece.

Στοχος η τόνωση του φρονήματος και η αφύπνιση καθώς η συμμετοχή σε αυτές τις ευρωεκλογές, οι οποίες δεν συμπίπτουν με αυτοδιοικητικές, δεν θεωρείται δεδομένη.

Οι ευρωεκλογές μπορεί να αποδειχθούν «επικίνδυνα βουβές» και αυτή τη νάρκη δεν θέλει να την πατήσει η Πειραιώς ενεργοποιώντας την κρίσιμη μάζα της παράταξης η οποία μπορεί στη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών να έχει πληγωθεί από συγκεκριμένα ζητήματα όπως για παράδειγμα η ακρίβεια.

Οι εργασίες του προσυνεδρίου θα διεξαχθούν στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο με ώρα έναρξης τις 17:00.

Ως ομιλητές θα συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Γιάννης Πλακιωτάκης, η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα, ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Σμυρλής, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης Ζήσης Ιωακείμοβιτς, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Α΄ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Μητράκας και ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Β΄ Θεσσαλονίκης Θωμάς Βράνος.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ενώ σε μια ξεχωριστή ενότητα του προσυνεδρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, θα απευθύνουν χαιρετισμό οι διατελέσαντες Πρόεδροι της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης.

Το προσυνέδριο αποτελεί μονάχα μία πρόγευση, καθώς το πραγματικό εναρκτήριο λάκτισμα για τις ευρωεκλογές θα γίνει στις 5,6 και 7 Απριλίου στο Ζάππειο σε ένα πανηγυρικό Συνέδριο του κόμματος όπου θα επιχειρηθεί και μία ισχυρή "ένεση τόνωσης ηθικού".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ