ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρκόπουλος σε Κωνσταντοπούλου στην Επιτροπή για τα Τέμπη: Μίλησε κανείς;

Μαρκόπουλος σε Κωνσταντοπούλου στην Επιτροπή για τα Τέμπη: Μίλησε κανείς;

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Επεισοδιακή ήταν η διαδικασία ολοκλήρωσης της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, με τον πρόεδρό της και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Μαρκόπουλο να ρωτάει κάθε φορά που προσπαθούσε να πάρει το λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Μίλησε κανείς, ψιθυρίζει κάποιος»; 

Τελικά η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την έγκριση του πορίσματος της Νέας Δημοκρατίας, με την Πλεύση Ελευθερία να επιμένει πως η σχετική διαδικασία πρέπει να συνεχιστεί.

Νωρίτερα, η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «παράνομη προσπάθεια παρεμπόδισης της παρουσίας της στην επιτροπή και κατήγγειλε πως υπέστη «μπούλιγκ» από βουλευτές της πλειοψηφίας όταν επιχείρησε να αναπτύξει αίτημά της για εξαίρεση του προεδρείου της επιτροπής, διότι, όπως είπε «επιχειρεί συγκάλυψη ευθυνών και υπόθαλψη ποινικώς ελεγχόμενων προσώπων».

Ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, Λάζαρος Τσαβδαρίδης λίγη ώρα αργότερα εξέδωσε ανακοίνωση, καταγγέλλοντας την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας για «παρεμπόδιση των εργασιών της σημερινής συνεδρίασης κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής».

«Επέδειξε αυταρχικότητα, αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά» δήλωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ