ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε το πόρισμά του για τα Τέμπη στον Άρειο Πάγο - Ζητά άρση ασυλίας Καραμανλή

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε το πόρισμά του για τα Τέμπη στον Άρειο Πάγο - Ζητά άρση ασυλίας Καραμανλή

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτουν στον Άρειο Πάγο το πόρισμα για τα Τέμπη

ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS

Με καθυστέρηση περίπου μίας ώρας λόγω τηλεφωνήματος για βόμβα κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία που είναι μέλη της εξεταστικής επιτροπής το πόρισμα του κόμματός τους στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου το μεσημέρι της Τρίτης.

Εξερχόμενοι του δικαστικού μεγάρου, Βασίλης Κόκκαλης, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Γιάννης Σαρακιώτης και Διονύσης Καλαματιανός δήλωσαν πως έχουν διαπιστωθεί ποινικές ευθύνες του Κώστα Καραμανλή και του Χρήστου Τριαντόπουλου και πρέπει να διερευνηθούν τυχόν άλλες προκειμένου να παραπεμφθούν στον εφέτη ανακριτή όλες και να συμπεριληφθούν στη δικογραφία.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κόκκαλης ζήτησε την άρση της ασυλίας Καραμανλή με ερμηνευτική δήλωση της Βουλής προκειμένου να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη οι υπαίτιοι.

Από την πλευρά του, ο κ. Αυλωνίτης έκανε λόγο για ένα εξαιρετικής σημασίας ζήτημα με κοινωνικές διαστάσεις γιατί σχετίζεται με το θάνατο 57 ανθρώπων και τον τραυματισμό 180: «Οι νομικές λύσεις που προτείνουμε μπορούν να λύσουν χέρια και να πάμε απευθείας στη δικαιοσύνη. Καλύπτει ενοχές πολιτικών προσώπων όποιος αρνείται αυτές τις κινήσεις».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε κι ο κ. Σαρακιώτης: «Συμβάλλουμε στην προσπάθεια που κάνει η ελληνική δικαιοσύνη για να αποδοθούν ευθύνες και σε πολιτικά πρόσωπα. Οι συγγενείς των θυμάτων και η κοινωνία έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και στη δικαιοσύνη κι έχουμε υποχρέωση όλοι να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων».

«Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε πως η προσπάθεια για να αποδοθεί δικαιοσύνη και να αποδοθούν ευθύνες συνεχίζεται και πιστεύουμε ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει», πρόσθεσε ο κ. Καλαματιανός.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα πορίσματα των κομμάτων θα συζητηθούν κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Τετάρτη, 20 Μαρτίου στην Ολομέλεια της Βουλής, την ίδια ώρα που συνεχίζεται κανονικά η ανάκριση από τον εφέτη ανακριτή στη Λάρισα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ