ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως για υπόθεση Ασημακοπούλου: «Είχαμε πει ότι δεν θα μείνει καμία σκιά και αυτό έγινε»

Κεραμέως για υπόθεση Ασημακοπούλου: «Είχαμε πει ότι δεν θα μείνει καμία σκιά και αυτό έγινε»

Η υπουργός Εσωτερικών  Νίκη Κεραμέως 

ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME

«Είχαμε πει ότι δεν θέλουμε να μείνει καμία σκιά πριν από δύο εβδομάδες και αυτό έγινε», είπε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως αναφερόμενη στην υπόθεση με την διαρροή των email με αποδέκτη την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. 

Διαψεύδοντας ότι ήταν υπουργός την περίοδο της διαρροής, η ίδια διευκρίνισε ότι «μιλάμε για μία συγκεκριμένη περίοδο κατά την οποία εγώ ήμουν υπουργός παιδείας και μετά υποψήφια στον βόρειο τομέα Αθηνών».

«Έχει και ο λαϊκισμός ένα όριο» σχολίασε δηκτικά.

«Και σε κάθε περίπτωση μιλάμε για έκνομη ενέργεια συγκεκριμένων προσώπων σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή» τόνισε.

Αναφορικά με το ζήτημα των ευθυνών ανέφερε ότι ο παραιτηθείς Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, συνεργάτης του οποίου διέρρευσε τα email «δεν είναι πλέον στην παράταξη».

«Είναι δύο έρευνες σε εξέλιξη από τη δικαιοσύνη αλλά και το υπουργείο Εσωτερικών» πρόσθεσε, μιλώντας στον ΑΝΤ, σημειώνοντας ότι δεν αφορά προεκλογική διαδικασία αλλά προστασία των προσωπικών δεδομένων.

«Ξέρουμε πλέον τι έχει συμβεί», είπε η υπουργός Εσωτερικών στον ΑΝΤ1. Όπως εξήγησε, από το πόρισμα της έρευνας προκύπτει ότι «Έλληνες που είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν το 2023, για κάποιους εξ αυτών, είχαν δοθεί τα e-mail τους από συνεργάτη του τότε γενικού γραμματέα απόδημου ελληνισμού, στην Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου». «Είναι σαφές ότι έγινε αυτή η διαρροή. Έχουμε δύο έρευνες σε εξέλιξη», υπογράμμισε.

Η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι «το ζήτημα αυτό δεν αφορά εκλογική διαδικασία, δεν αφορά την επιστολική ψήφο. Μιλάμε για κάτι που έγινε πριν από οκτώ μήνες. Είναι κάτι που αφορά τα προσωπικά δεδομένα». Κάνοντας λόγο για έκνομη ενέργεια από έναν συγκεκριμένο άνθρωπο, σημείωσε ότι για πρώτη φορά γίνεται καθολικός έλεγχος στο υπουργείο Εσωτερικών.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ