ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκρίνιες αλλά και ζυμώσεις συνεργασιών στον ΣΥΡΙΖΑ - Στο απολιτίκ κοινό το βλέμμα Κασσελάκη

Γκρίνιες αλλά και ζυμώσεις συνεργασιών στον ΣΥΡΙΖΑ - Στο απολιτίκ κοινό το βλέμμα Κασσελάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης  σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Με το βλέμμα του στραμμένο στο απολιτίκ κοινό που απείχε από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές θα πορευτεί ο Στέφανος Κασσελάκης από τις 29 Μαρτίου, από την ημέρα δηλαδή της ορκωμοσίας του στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα, και μετά.

Αυτό το σκοπό εξυπηρετούν, άλλωστε, και τα βίντεο που αναρτά στις προσωπικές του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και τηλεοπτικές εμφανίσεις του σε πιο «χαλαρές» εκπομπές.

Η προβολή των παρουσιάσεων για τα think tanks

Όπως πληροφορείται, εξάλλου, το CNN Greece μέσα στις επόμενες ημέρες- ενδεχομένως κι από σήμερα Πέμπτη- αναμένεται να αναρτηθούν βίντεο που γύρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία πριν ξεκινήσει τη στρατιωτική του θητεία τα οποία σχετίζονται με παρουσιάσεις think tanks κι όχι μόνο.

Η Κουμουνδούρου επέλεξε να καθυστερήσει λίγο την προβολή τους σεβόμενη τη διαδικασία συζήτησης στη Βουλή του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών.

Παράπονα για τον «βομβαρδισμό» με μηνύματα

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, "παραπονιούνται" για το ότι τους "βομβαρδίζει" συνεχώς με μηνύματα για τα πάντα, όπως για την προετοιμασία του περιφερειακού- αναπτυξιακού συνεδρίου της Κρήτης το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο, το πιθανότερο στις 6 ή στις 7 Απριλίου.

Έρχονται προτάσεις για τη βελτίωση της στρατιωτικής θητείας

Στο μεταξύ και με αφορμή την εκπλήρωση της δικής του στρατιωτικής θητείας, ο κ. Κασσελάκης σκοπεύει, άμα τη ορκωμοσία του, να καταθέσει στο δημόσιο διάλογο προτάσεις που αφορούν τη βελτίωσή της.

Ανάμεσα σε άλλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ζητήσει τη σημαντική ενίσχυση της μηνιαίας αποζημίωσης των οπλιτών, με την αύξησή της στα 100 ή και στα 200 ευρώ, με το σχετικό κονδύλι να βρίσκεται από τα αντισταθμιστικά των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

«Γκρίνια» για καθυστερήσεις στα project για την ακρίβεια και την κατοικία

Από την άλλη, δεν λείπει η γκρίνια για την καθυστέρηση στην υλοποίηση δράσεων που έχουν πολλάκις εξαγγελθεί, δεν έχουν όμως ακόμα λάβει σάρκα κι οστά.

Τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα σχετίζονται με την καμπάνια κατά της ακρίβειας για την οποία κάποιοι στην αξιωματική αντιπολίτευση ρίχνουν την ευθύνη στην γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Θεοδώρα Τζάκρη, που έχει αναλάβει το πρότζεκτ, αλλά και με το πρόγραμμα στεγαστικής πολιτικής που άγεται και φέρεται ανάμεσα στα αρμόδια τμήματα και συμβούλους του κ. Κασσελάκη.

Διεργασίες με την «Οικολογική Συμμαχία»

Την ίδια ώρα, πυκνώνουν στο παρασκήνιο οι συζητήσεις για εκλογικές συνεργασίες, όχι μόνο με πρόσωπα αλλά και με κομματικούς σχηματισμούς.

Στους τελευταίους, όπως μαθαίνουμε, ανήκει και η Οικολογική Συμμαχία, η οποία κατέβηκε στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές στην Αττική όπου και κατέγραψε το διόλου ευκαταφρόνητο 2,91%.

Είναι, ωστόσο, ακόμα νωρίς να μιλάμε για κλείσιμο συνεργασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ