ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Καραμανλή: Δεν κάνει ό,τι κι ο Σπίρτζης γιατί φοβάται ποινική δίωξη

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Καραμανλή: Δεν κάνει ό,τι κι ο Σπίρτζης γιατί φοβάται ποινική δίωξη

Το λογότυπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

EUROKINISSI

«Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, σε αντίθεση με τον Χρήστο Σπίρτζη, δεν αιτείται την ενεργοποίηση του άρθρου 86 παρ.5 του Συντάγματος και δεν ενεργοποιεί η ΝΔ καμία διαδικασία, ούτε καν την κλήση ουσιωδών μαρτύρων, κάτι που μαρτυρά ξεκάθαρα ενοχή και συγκάλυψη», σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και τα όσα είπε ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη σημερινή (Πέμπτη) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζουν πως με την απάντηση που έδωσε σε σχετική ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος- «ο κ. Σπίρτζης γνωρίζει την αποσβεστική διαδικασία, ξέρει ότι δεν μπορεί να οδηγήσει σε ποινικές συνέπειες»- παραδέχεται ουσιαστικώς ότι ο κ. Καραμανλής δεν θα προβεί σε ανάλογη κίνηση για την τραγωδία των Τεμπών γιατί φοβάται πως μπορεί να πάει σε ποινική δίωξη.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθυμίζουν στην Κουμουνδούρου πως στη διάταξη του Συντάγματος που επικαλείται ο κ. Σπίρτζης υπάρχει και η πρόβλεψη της παραγραφής, αλλά και η συγκρότηση επιτροπής παρά την παραγραφή, συνεπώς ο υπουργός Μεταφορών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν επικαλείται και δεν καλύπτεται πίσω από παραγραφή.

Στο μεταξύ, «συγκλονιστικές καταγγελίες, που θέτουν νέα γιγαντιαία ερωτήματα για την κυβέρνηση της ΝΔ γύρω από το έγκλημα των Τεμπών», χαρακτήρισε ο Νίκος Παππάς στη Βουλή όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη μεταφορά χώματος που προερχόταν από το σημείο της τραγωδίας και χαρακτηρίστηκε «άχρηστο» σε ιδιωτικό οικόπεδο κι όχι στο Κουλούρι μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία.

«Θέλουμε από επίσημα κυβερνητική χείλη μία απάντηση για το αν αυτό συνέβη, για το αν ο κ. Παπαγεωργίου έδινε εντολές στον συγκεκριμένο εργολάβο και αν έχουν αλλοιωθεί στοιχεία και πειστήρια σε τέτοια έκταση και όγκο λίγα εικοσιτετράωρα μετά το δυστύχημα», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για να συμπληρώσει: «Αυτή τη στιγμή, επανατοποθετείται η συμπεριφορά της κυβέρνησης συνολικά. Αν δεν το διαψεύσετε μιλάμε για άλλου μεγέθους πρόβλημα».

Ο ίδιος, αφού μίλησε για τη «χθεσινή εκκωφαντική, προσβλητική, υβριστική απουσία του κ. Μητσοτάκη από τη συζήτηση για τα Τέμπη», επεσήμανε ότι «ο Χρήστος Σπίρτζης, που έχει δεχθεί ανοίκειες, άθλιες επιθέσεις, ζητά από μόνος του τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Αν στοιχειωδώς θέλετε να λάμψει η αλήθεια, πείτε στον κ. Καραμανλή να πράξει το ίδιο αν έχει τα κότσια. Αλλά δεν τα έχει. Ούτε στη Βουλή εμφανίστηκε εχθές, ούτε στα ΜΜΕ όταν ήταν φλέγον το θέμα».

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως αυτή την ώρα- μεσημέρι Πέμπτης- συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της γνωστοποίησης των υποψήφιων ευρωβουλευτών, καθώς και της εκλογικής διαδικασίας ανάδειξής τους που θα ακολουθηθεί στις 14 Απριλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ