ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Φόρουμ στον Καναδά: Στόχος μου η Ελλάδα να γίνει μια χώρα με μεγαλύτερη ευημερία

Μητσοτάκης σε Φόρουμ στον Καναδά: Στόχος μου η Ελλάδα να γίνει μια χώρα με μεγαλύτερη ευημερία

Στόχος μου είναι η Ελλάδα να γίνει μια χώρα με μεγαλύτερη ευημερία, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση που είχε με τον επιχειρηματία Νικ Νάνο στην εκδήλωση του Economic Club του Καναδά.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις επενδυτικές χώρες στην Ελλάδα, λέγοντας πως το επενδυτικό περιβάλλον έχει βελτιωθεί περισσότερο από άλλες χώρες και ότι αυτό αναγνωρίζεται από τους επενδυτές και τους χρηματοοικονομικούς κύκλους.

«Υπάρχουν τομείς που είμαστε ηγέτες όπως η φιλοξενία και ο τουρισμός, ενώ είμαστε κορυφαίοι στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», πρόσθεσε.

«Θα πρέπει να λυθούν τα προβλήματα ανισοτήτων στο εισόδημα. Την επόμενη εβδομάδα συζητάμε για τον κατώτατο μισθό. Στόχος μου η Ελλάδα να γίνει μια χώρα με μεγαλύτερη ευημερία», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, είπε πως ο Καναδάς έχει σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα και πως οι Καναδοί είναι υπέρμαχοι της ελληνικής επιτυχίας. Αναφέρθηκε παράλληλα στους πόρους του Καναδά που έρχονται στην Ελλάδα, επικαλούμενος το παράδειγμα του αεροδρομίου της Αθήνας. Αντίστοιχα όμως, επισήμανε πως και πολλές ελληνικές εταιρείες έχουν το βλέμμα τους στον Καναδά.

«Για πρώτη φορά που έχετε το δικαίωμα να ψηφίσετε»

Σχετικά με την ελληνική διασπορά και το τι είχε να πει στους Έλληνες του Καναδά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε τη σημαντικότητα της επιστολικής ψήφου. «Για πρώτη φορά θα έχετε το δικαίωμα να ψηφίσετε».

Είπε πως πρόκειται για μία δοκιμαστική διαδικασία καθώς θα ισχύει για τις ευρωεκλογές, ενώ τόνισε ότι κάτι ανάλογο θα ισχύσει και στις εκλογές. Υπογράμμισε ωστόσο πως ό,τι γίνεται στην Ευρώπη είναι πολύ σημαντικό και για την Ελλάδα.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητάκης μιλώντας σε εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ, εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του που την ημέρα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στον Καναδά με τους Έλληνες της ομογένειας.

Ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση αυτή αναγορεύτηκε Επίτιμος Πρόεδρος της Κοινότητας, με τους ομογενείς να ευχαριστήσουν τόσο την Έλληνα, όσο και τον Καναδό πρωθυπουργό για τη στήριξή τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε στο Μόντρεαλ «ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα του Οικουμενικού Ελληνισμού» όπως το χαρακτήρισε.

«Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο μέρος για να περάσω την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας από το να είμαι μαζί σας εδώ στο Μόντρεαλ» τόνισε.

«Εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ, καθώς παρακολούθησα την παρέλαση σήμερα, βλέποντας ανθρώπους από διάφορες γενιές, περήφανους Καναδούς, περήφανους Έλληνες, περήφανους για την κληρονομιά σας στην Ελλάδα, να προασπίσουν αυτά που είπε ο Πρωθυπουργός Τριντό».

Μητσοτάκης σε ομογενείς Μόντρεαλ: Σημαντικό να συμμετάσχετε στις εκλογές μέσω της επιστολικής ψήφου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ