ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητούν προανακριτική διάρκειας δύο ημερών για Καραμανλή

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητούν προανακριτική διάρκειας δύο ημερών για Καραμανλή

Το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Προανακριτική για τα Τέμπη προκειμένου να ενεργοποιηθεί  το άρθρο 86 του Συντάγματος και να οδηγηθεί ο Κώστας Καραμανλής στη δικαιοσύνη», ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ. Σχετική ανάρτηση έκανε η Βούλα Κεχαγιά.

Την ίδια ώρα, σε δική του ανάρτηση ο Σωκράτης Φάμελλος χαρακτηρίζει προκλητικό, αμετανόητο, υπερόπτη και κατώτερο των περιστάσεων τον Κώστα Καραμανλή.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως ο πρώην υπουργός Μεταφορών δήλωσε πως δεν κρύβεται πίσω από τη βουλευτική ασυλία για το έγκλημα των Τεμπών, ενώ είναι γνωστό ότι τον καλύπτει άλλη διάταξη του Συντάγματος, αυτή περί ευθύνης υπουργών.

«Μας προκάλεσε να υποβάλουμε αίτημα προκαταρκτικής επιτροπής, το οποίο, όπως έχει δηλώσει ήδη ο κ. Βορίδης, θα απορρίψουν, υλοποιώντας ένα ξεδιάντροπο σχέδιο αμνήστευσης. Εξάλλου το ίδιο έκαναν με την προηγούμενη πρόταση προκαταρκτικής επιτροπής, παρότι στηρίχτηκε στα στοιχεία της ευρωπαϊκής εισαγγελικής Αρχής για τη σύμβαση 717 της τηλεδιοίκησης. Αν είναι ειλικρινής (-είς) και θέλει(-ουν) να τεθεί στη διάθεση της δικαιοσύνης, τότε να μην κρυφτεί πίσω από τους υπόλοιπους βουλευτές της ΝΔ και να συμφωνήσουμε όλα τα κόμματα για μια προκαταρκτική επιτροπή για τον κ. Καραμανλή που θα τον παραπέμψει απλώς στη δικαιοσύνη για να ελεγχθεί για όλα, χωρίς κομματικά κίνητρα, χωρίς συγκάλυψη από τη ΝΔ και χωρίς περιορισμούς σε μάρτυρες, δικογραφίες, κλπ.», σημειώνει ο κ. Φάμελλος.

Κατά τον ίδιο, αυτό που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με τίποτα είναι τα χειροκροτήματα και οι πανηγυρισμοί των βουλευτών της ΝΔ στην ομιλία Καραμανλή μετά την τοποθέτησή του για τις ευθύνες του για ένα τέτοιο τραγικό δυστύχημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ