ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η ανατομία των υποψήφιων ευρωβουλευτών – Αυξάνεται η γκρίνια για Φάμελλο

ΣΥΡΙΖΑ: Η ανατομία των υποψήφιων ευρωβουλευτών – Αυξάνεται η γκρίνια για Φάμελλο
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Νέα δύο κύματα υποψηφιοτήτων για τις ευρωεκλογές αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα από την Κουμουνδούρου προκειμένου να διατηρηθεί το ενδιαφέρον μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αμείωτο στο δρόμο προς τις προκριματικές εκλογές της 14ης Απριλίου.

Με την εξαίρεση, πάντως, της Ολυμπιονίκη και πρωταγωνίστριας του κινήματος «metoo» Σοφίας Μπεκατώρου και του ηθοποιού Χρήστου Μάντακα, όλα τα υπόλοιπα «βαριά» ονόματα είχαν ήδη προαναγγείλει την υποψηφιότητά τους.

Σε σχέση με την κυρία Μπεκατώρου, η οποία σήμερα εργάζεται ως ψυχολόγος, της είχε προταθεί από συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη να είναι ένα από τα πρόσωπα που θα ανακοίνωνε ο ίδιος- έχει το δικαίωμα για πέντε δικές του επιλογές-, αλλά εκείνη επέλεξε να τεθεί στη διάθεση του εκλογικού σώματος.

Όπως κι αν έχει, στους υποψήφιους ευρωβουλευτές συγκαταλέγονται πολλοί πρώην βουλευτές και πολιτευτές.

Στην Αττική ο Νικόλας Φαραντούρης, ο Γιώργος Τσίπρας, ο Ευάγγελος Αντώναρος, η Τζένη Αρσένη και η Μυρτώ Κοροβέση, στην Κεντρική Μακεδονία η Δώρα Αυγέρη, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στη Δυτική Ελλάδα, η Άννα Βαγενά και η Παναγιώτα Δριτσέλη στη Θεσσαλία, ο Μάριος Κάτσης στην Ήπειρο, η Ολυμπία Τελιγιορίδου στη Δυτική Μακεδονία και η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη στο Βόρειο Αιγαίο.

Από τους υπόλοιπους υποψήφιους ξεχωρίζουν ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς και η ερευνήτρια Ιφιγένεια Μουμτζή.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, υπάρχει γκρίνια για την υποτονική παρουσία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας.

«Το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ κι ο Νίκος Ανδρουλάκης κέρδισαν τις εντυπώσεις όχι μόνο γιατί ήταν δική τους πρωτοβουλία η δυσπιστία, αλλά και με τις ομιλίες τους, ιδίως του κ. Ανδρουλάκη ο οποίος ήταν πολύ μαχητικός», παραδέχονται στο CNN Greece βουλευτές του κόμματος αφήνοντας αιχμές για τη μετριοπαθή στάση του Σωκράτη Φάμελλου.

Όπως μαθαίνουμε επίσης, υπάρχει εκνευρισμός στην Κ.Ο. και γιατί παρατηρούνται γενικότερες καθυστερήσεις κι αρρυθμίες τις οποίες εκμεταλλεύονται οι πολιτικοί τους αντίπαλοι.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα θέτουν τη μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για τη διαρροή των ηχητικών το βράδυ του δυστυχήματος των Τεμπών η οποία ναι μεν συζητήθηκε ως ιδέα στην Κ.Ο. τις προηγούμενες ημέρες, αλλά έσπευσε να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία ο κ. Ανδρουλάκης με συνέπεια να «καεί» οποιαδήποτε παρόμοια κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ