ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Ασημακοπούλου: Από μέρα σε μέρα το πόρισμα του εσωτερικού ελέγχου του ΥΠΕΣ

Υπόθεση Ασημακοπούλου: Από μέρα σε μέρα το πόρισμα του εσωτερικού ελέγχου του ΥΠΕΣ

Η Αννα - Μισέλ Ασημακοπούλου 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EYROKINISSI

Από μέρα σε μέρα αναμένεται το πόρισμα του εσωτερικού ελέγχου που διεξάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών για την υπόθεση των στοιχείων Ελλήνων του εξωτερικού (υπόθεση Ασημακοπούλου) ενημέρωσε ο αναπλ. υπουργός, Θόδωρος Λιβάνιος.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου - και απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας, Αλ. Καζαμία, ο οποίος ζήτησε να πληροφορηθεί που βρίσκονται οι έρευνες και πότε αναμένονται τα αποτελέσματα αυτών - ο κ. Λιβάνιος ενημέρωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη η έρευνα της Εισαγγελίας, σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και ο εσωτερικός έλεγχος του υπουργείου Εσωτερικών.

Εξήγησε ότι μετά την παραίτηση των παραγόντων στο υπουργείο Εσωτερικών, ο έλεγχος αυτός έλαβε παράταση δύο εβδομάδων και από μέρα σε μέρα πλέον αναμένεται να ολοκληρωθεί και να εκδοθεί το σχετικό πόρισμα, το οποίο και σχετίζεται με την ασφάλεια των διαδικασιών, που γίνεται η τήρηση των σχετικών αρχείων και τους λόγους για τους οποίους θα απαιτηθεί (εφόσον απαιτηθεί) χρειάζεται αναβάθμιση. “Από όλες τις έρευνες αυτές θα προκύψουν τα στοιχεία που όλοι αναμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον” είπε ο κ. Λιβάνιος.

Επίσης, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός, απάντησε και στο ερώτημα του κ. Καζαμία εξαιτίας ποιάς σύμπτωσης Έλληνες του εξωτερικού έλαβαν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους εντός ολίγων ωρών μηνύματα και από το υπουργείο Εσωτερικών και από την Ευρωβουλευτή της ΝΔ.

Επανέλαβε ότι η κ. Ασημακοπούλου, έστειλε υπενθυμιστικό e mail - με αφορμή τις 100 ημέρες από τις Ευρωεκλογές εντελώς παράλληλα (και χωρίς να έχουν οι δύο λίστες καμία σχέση μεταξύ τους – στο οποίο ενημέρωνε τους εκλογείς που είχαν γραφτεί στους καταλόγους το 2023 και δεν είχαν να κάνουν αίτηση εγγραφής για την διαδικασία της επιστολικής ψήφου.

Υπήρξε περίπτωση εκλογέα, όπως είπε ο κ. Λιβάνιος, ο οποίος δεν είχαν λάβει ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών και δήλωσε ότι έλαβε την σχετική ενημέρωση από το e mail της ευρωβουλευτού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ