ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το παρασκήνιο των αλλαγών στο Μαξίμου και το «ως εδώ» Μητσοτάκη για τις επιθέσεις στη σύζυγό του

Το παρασκήνιο των αλλαγών στο Μαξίμου και το «ως εδώ» Μητσοτάκη για τις επιθέσεις στη σύζυγό του

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Η νέα στοχοποίηση της Μαρέβας Μητσοτάκη, αυτή τη φορά από την Έλενα Ακρίτα, ξεχείλισε το ποτήρι για τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος με με μία οργισμένη ανάρτηση αργά το βράδυ της Δευτέρας ανακοίνωσε πως όχι μόνο η σύζυγός του θα κινηθεί νομικά κατά της κ. Ακρίτα, αλλά και ο ίδιος θα παραστεί στο δικαστήριο για να την υπερασπιστεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τίποτα δεν έμαθε και συνεχίζει με την ίδια τοξικότητα, σχολιάζουν Κυβερνητικά στελέχη.

Σε μία βαθιά προσωπική ανάρτηση ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να μιλήσει στους πολίτες όπως ο ίδιος γράφει, ως σύζυγος και όχι ως Πρωθυπουργός. Δεν είχαν περάσει παρά μόνο λίγες ώρες από την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας η οποία τόνιζε πως η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη θα προβεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα στις απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά το αστικό και ποινικό δίκαιο, με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας και της προσωπικότητάς της.

Η Κυβέρνηση καλούσε μάλιστα το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχθεί την άρση της ασυλίας της κυρίας Ακρίτα, προκειμένου να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για τους ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς της.

Η κυρία Ακρίτα όμως επέμενε να τοποθετείται ειρωνικά για το ζήτημα.

«Λίβελος για τη σύζυγο ενός πολιτικού αντιπάλου»

Πρόκειται για χυδαία και απρόκλητη ανάρτηση της βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν από την Κυβέρνηση, έναν λίβελο για τη σύζυγο ενός πολιτικού αντιπάλου η οποία γίνεται συνεχώς στόχος επειδή παντρεύτηκε τον Πρόεδρο της Νέα Δημοκρατίας.

Σε βαθιά προσωπικούς τόνους ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πως από την ημέρα της εκλογής του ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας το 2016 η Μαρέβα Μητσοτάκη έχει στοχοποιηθεί βάναυσα μόνο και μόνο επειδή είναι παντρεμένη μαζί του και έτσι θεωρούσαν κάποιοι ότι θα του έκαναν ζημιά.

«Η οικογενειακή μας συνοχή δοκιμάστηκε»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκρυψε μάλιστα πως αυτές οι συνεχείς επιθέσεις όλα αυτά τα χρόνια δοκίμασαν και την συνοχή της οικογένειας Μητσοτάκη.

«Ένας βαθιά καλός και ηθικός άνθρωπος, με τελείως αυτόνομη επαγγελματική διαδρομή, τσαλαπατήθηκε και έγινε πρωτοσέλιδα. Η οικογενειακή μας συνοχή δοκιμάστηκε. Πολλές φορές αναρωτηθήκαμε και με τα παιδιά μας αν αξίζει να πληρώνει κανείς αυτό το οικογενειακό τίμημα για να ασχολείται με τα κοινά», τονισε ο Πρωθυπουργός.

Κάλεσε τους πολιτικούς του αντιπάλους να αντιπαρατεθούν μαζί του αν θέλουν αλλά να αφήσουν εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά του.

Στα Καλάβρυτα σήμερα ο Πρωθυπουργός

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει σήμερα επίσκεψη στα Καλάβρυτα. Το πρωί θα επισκεφθεί το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και το Δημαρχείο Καλαβρύτων. Στις 12:15 θα έχει συνάντηση με πολίτες στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τον Τόπο Θυσίας των Καλαβρύτων, στον λόφο του Καπή.

Το παρασκήνιο των αλλαγών στο Μαξίμου

Η αναδιάταξη δυνάμεων στο Μέγαρο Μαξίμου, όχι μόνο οδήγησε στην σημαντική αναβάθμιση δύο Υπουργών Επικρατείας (Βορίδη και Σκέρτσου), έφερε τον τεχνοκράτη Στέλιο Κουτνατζή στο γραφείο του προσωπάρχη, λίγα μέτρα από το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά οδηγεί και σε αλλαγές στην εποπτεία της ΕΥΠ.

Από την Κυβέρνηση τονίζουν, πως μετά με την εσωτερική αναδιάταξη δυνάμεων που αποφάσισε ο Πρωθυπουργός, υπάρχουν καθαροί ρόλοι και ξεκάθαρες αρμοδιότητες σχετικά με το ποιος κάνει τι στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ μειώνεται και το Κυβερνητικό σχήμα, καθώς οι αρμοδιότητες μοιράζονται σε υπάρχοντες Υπουργούς και στελέχη της Κυβέρνησης.

Αλλαγές και στην εποπτεία της ΕΥΠ

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, αλλαγές υπάρχουν και στις αρμοδιότητες που αφορούν στην εποπτεία της ΕΥΠ.

Πηγές από την Κυβέρνηση, έλεγαν στο CNN Greece πως οι αρμοδιότητες πλέον «σπάνε», ο νέος Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Στέλιος Κουτνατζής θα χειρίζεται μόνο τα διοικητικά θέματα της Υπηρεσίας και ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος θα αναλάβει το νομοθετικό κομμάτι καθότι Υπουργός.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν και κάποιες σκέψεις σε επόμενο χρόνο, η εποπτεία της ΕΥΠ να περάσει ξανά στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, χωρίς κάτι να έχει αποφασιστεί προς αυτή την κατεύθυνση. Για να γίνει κάτι τέτοιο, θα απαιτηθεί νομοθετική ρύθμιση.

Υπενθυμίζεται πως πριν από ένα μήνα υπήρξε αλλαγή στην ηγεσία της ΕΥΠ. Ο υποδιοικητής της υπηρεσίας, Γιώργος Κέλλης, αποχώρησε ύστερα από θητεία 13 μηνών. Στη θέση του τοποθετήθηκε ο πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Αντώνης Τζιτζής, ο οποίος θεωρείται της απολύτου εμπιστοσύνης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Κατά τα λοιπά ο Μάκης Βορίδης αναλαμβάνει επιπλέον τη ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων (π.χ. του υπουργικού συμβουλίου) σε συνεργασία με τον Στέλιο Κουτνατζή ο οποίος καλείται να ισορροπεί μεταξύ κυβέρνησης, κοινοβουλευτικής ομάδας, να απορροφά τους πιθανούς κραδασμούς και να φροντίζει να λειτουργεί εύρυθμα το κυβερνητικό σχήμα.

Αναβαθμισμένοι οι Άκης Σκέρτσος και Θανάσης Νέζης

O Άκης Σκέρτσος αναλαμβάνει πλέον και την εποπτεία και τη ρύθμιση των Οργανισμών και των Φορέων που υπάγονται στον Πρωθυπουργό (π.χ. Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώματα του ανθρώπου, Εθνική Επιτροπή για Άτομα με Αναπηρία) και ο Θανάσης Κοντογεώργης την Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού.

Απο την άλλη ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης αναλαμβάνει με τον κ. Κουτνατζή την επικοινωνία με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και την επικοινωνία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή και την Κοινωνία των Πολιτών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ