ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ για Σπαρτιάτες: Μόνο ο λαός μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον φασισμό

ΚΚΕ για Σπαρτιάτες: Μόνο ο λαός μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον φασισμό

Τα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό 

INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πυρά κατά του κόμματος του Βασίλη Στίγκα εξαπολύει το ΚΚΕ με αφορμή την ποινική δίωξη που δρομολογεί η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη κατά των έντεκα βουλευτών των Σπαρτιατών.

Όπως τονίζει το ΚΚΕ «κανένας δεν πέφτει από τα σύννεφα με τις διαπιστώσεις της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τις διώξεις σε βάρος έντεκα βουλευτών των Σπαρτιατών και του Η. Κασιδιάρη για «εξαπάτηση του εκλογικού σώματος». Άλλωστε, οι ίδιοι οι βουλευτές των Σπαρτιατών από την πρώτη στιγμή της εκλογής τους ευχαρίστησαν τον Η. Κασιδιάρη για τη στήριξή του και μάλιστα δια στόματος του ίδιου του προέδρου του κόμματος, που «εξαιρέθηκε» από το κατηγορητήριο. Επιπλέον, όλους αυτούς τους μήνες, έχουν αναδειχθεί οι εθνικιστικές, ρατσιστικές τους θέσεις».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα προσθέτει ότι «αυτό βέβαια που επείγει πάνω από όλα είναι να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής, που έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία Φύσσα είναι ακόμα σε εξέλιξη και να καταδικαστούν τελεσίδικα οι ναζιστές εγκληματίες».

Τέλος το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι «σε κάθε περίπτωση μόνο ο λαός μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον φασισμό, δυναμώνοντας την πάλη του ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα και το κράτος του που τον γεννά και τον θρέφει, για να τον αξιοποιεί ανάλογα με τις αντιδραστικές επιδιώξεις του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ