ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Έτσι δημιουργούμε ένα σύγχρονο δημόσιο για τον πολίτη

Κεραμέως: Έτσι δημιουργούμε ένα σύγχρονο δημόσιο για τον πολίτη

Η Νίκη Κεραμέως

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στον πρώτο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε για τη στελέχωση των διοικήσεων στα δημόσια νοσοκομεία αναφέρεται η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως σε βίντεο που ανάρτησε στο tik tok.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο και αφορά 173 θέσεις για τις οποίες υποβλήθηκαν συνολικά 1.101 αιτήσεις με το ποσοστό συμμετοχής να ανέρχεται στο 94%.

Όπως εξηγεί η Νίκη Κεραμέως, αυτή είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται τεστ δεξιοτήτων, χαρακτηρίζοντάς το ένα καινοτόμο εργαλείο το οποίο εξασφαλίζει την ισορροπία μεταξύ τυπικών και ουσιαστικών προσόντων.

«Μας βοηθάει δηλαδή να αξιολογήσουμε ικανότητες όπως η επίλυση προβλημάτων, η ανάλυση πληροφοριών, η ομαδικότητα. Προσόντα δηλαδή που δεν σχετίζονται με συγκεκριμένες γνώσεις».

Όπως επισημαίνει, η συγκεκριμένη μέθοδος χρησιμοποιείται στο δημόσιο σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως, σε διεθνείς οργανισμούς καθώς και σε μεγάλες εταιρείες και αυτή είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται στο ελληνικό δημόσιο.

Οι 15 πρώτοι υποψήφιοι με την καλύτερη βαθμολογία για κάθε θέση θα περάσουν στην επόμενη φάση της μοριοδότησης.

«Με αυτόν τον τρόπο κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για ενίσχυση της αξιοκρατίας και για τη δημιουργία ενός πιο αποτελεσματικού δημοσίου, ενός πιο σύγχρονου δημοσίου στην υπηρεσία του πολίτη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ