ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Ταμείο Ανάκαμψης: Πλήρεις αποδείξεις ότι διοχετεύεται σε λίγους εκλεκτούς Μητσοτάκη

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Ταμείο Ανάκαμψης: Πλήρεις αποδείξεις ότι διοχετεύεται σε λίγους εκλεκτούς Μητσοτάκη

Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κουμουνδούρου 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Όταν η ΝΔ, αυτή τη φορά διά του εκπροσώπου της, Νίκου Ρωμανού, επιχειρεί να εκθέσει με τις γνωστές διαστρεβλώσεις το ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκανε σήμερα Τετάρτη με αφορμή το ότι η αξιωματική αντιπολίτευση  ψήφισε “παρών” στην Βουλή για το Ταμείο Ανάκαμψης, ας έχει υπόψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε παρά το χρέος του προς την κοινωνία», αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου αιτιολογώντας τη στάση τους στη Βουλή.

Σε αυτό το πλαίσιο, διατείνονται πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε στην απένταξη κρίσιμων έργων, που είναι εξαιρετικά επείγον να υλοποιηθούν: «Ανάμεσα σε αυτά τα αντιπλημμυρικά και τα έργα ανάταξης του σιδηροδρόμου και της συντήρησης των σηράγγων. Επίσης πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και διαφορετικών προτεραιοτήτων, όπως έκανε και στο σιδηρόδρομο, το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών και Υποδομών που παρέδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ήταν μελετημένο, υπογεγραμμένο και εγκεκριμένο από τις υπηρεσίες της ΕΕ».

Επιπλέον, σημειώνουν πως από τα 10,6 δισ. ευρώ δανείων που έχουν δοθεί, μόνο το 1,5 δισ. ευρώ έχει πάει στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις: «Αντιθέτως ενισχύονται επιχειρήσεις που δεν έχουν πραγματική ανάγκη δανειοδότησης. Έχουμε, δηλαδή, σοβαρές ενδείξεις διαπλοκής και πλήρεις αποδείξεις ότι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης διοχετεύονται σε λίγους και εκλεκτούς του κ. Μητσοτάκη, με αποτέλεσμα– εκτός των άλλων- η χρήση του Ταμείου να μην έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα στην οικονομία της χώρας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ