ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ - Μητσοτάκης: Εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη

Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ - Μητσοτάκης: Εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας

INTIME NEWS

Τα ονόματα των υποψηφίων που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας  για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου παρουσιάστηκαν παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ωδείο Αθηνών.

Μητσοτάκης: H Eλλάδα ξαναβρίσκεται στο κέντρο των ευρωπαϊκων εξελίξεων

«Η Νέα Δημοκρατία είναι το ισχυρότερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κόμματος για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τονίζοντας πως σε αυτό το ευρωψηφοδέλτιο συναντώνται διαφορετικοί άνθρωποι, κάτω από την ίδια στέγη.

«Δημοκρατικός εκσυγχρονισμός, αυτή είναι η ΝΔ για το 2024» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως η Eλλάδα ξαναβρίσκεται στο κέντρο των ευρωπαϊκων εξελίξεων.

«Αυτή είναι η τελευταία εθνική κάλπη πριν από τις εκλογές του 2027»

«Αυτή η κάλπη θα έχει πολιτικό αντίκτυπο και στην εσωτερική κομματική κατάσταση. Σηκώνω το γάντι και λέω: ''Στείλτε μήνυμα σταθερότητας στις ευρωεκλογές''. Η επόμενη Ευρωβουλή θα αντιμετωπίσει πολλές και μεγάλες προκλήσεις και για αυτό, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι ισχυρή την επομένη των εκλογών. Το 2024 δεν είναι 2019, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ, υπάρχουν μεγάλες οικονομικές προκλήσεις και γεωπολιτικές εξελίξεις. Η Νέα Δημοκρατία σε αυτές τις προκλήσεις πρέπει να είναι ισχυρή. Εμείς βάλαμε και κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, σταθερά φέρνουμε την πατρίδα μας πιο κοντά στην Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ζητώ από όλες και όλους να δείτε τη μεγάλη εικόνα και να συσπειρώσουμε τον κόσμο. Ύστερα από έναν κύκλο πολλών εκλογών, αυτή είναι η τελευταία εθνική κάλπη πριν από τις εθνικές εκλογές του 2027», επισήμανε ακόμη ο Πρωθυπουργός, λέγοντας προς τους υποψηφίους «να είστε ο εαυτός σας, να μιλάτε βιωματικά και απλά, ώστε να σας γνωρίσει ο κόσμος».

«Σταθερά, τολμηρά, πιο κοντά στην Ευρώπη, για μία ισχυρή Ελλάδα»

«Το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στη Νέα Δημοκρατία μας, που της το χρωστάμε για τα πενήντα της χρόνια, είναι να πετύχουμε ακόμη μία μεγάλη νίκη, την 9η Ιουνίου. Πρώτη δύναμη στην κεντροδεξιά της Ευρώπης. Σταθερά, τολμηρά, πιο κοντά στην Ευρώπη, για μία ισχυρή Ελλάδα», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε ακόμη: Τα ονόματα των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας που ανακοινώθηκαν σήμερα

Οι υποψήφιοι

Επίσημα υποψήφιοι όπως ανακοινώθηκαν, είναι ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς, η παρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη, ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας και ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης.

«Κατεβαίνω με το σύνθημα "πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Αυτιάς, τονίζοντας: «Θα αλλάξουμε τους νόμους για την Ελλάδα» είπε και συμπλήρωσε: «Σας μεταφέρω ένα μήνυμα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Όλος ο πλανήτης ψηφίζει Νέα Δημοκρατία, πάμε δυνατά», είπε ο Γιώργος Αυτιάς κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

AYTIAS evropsifodeltio ND

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του

Eurokinissi

Δείτε την εκδήλωση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Πύρρος Δήμας: «Δώστε μου δύναμη να αγωνιστώ»

«Δώστε μου τη δύναμη να αγωνιστώ για το παρών και το μέλλον των παιδιών μας μέσα στην Ευρώπη, για τα αδέρφια μας στη Βόρεια Ήπειρο», δήλωσε ο Πύρρος Δήμας κατά την εκδήλωση για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας όπου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του.

Pyrros Dimas evroekloges ND

Ο Ολυμπιονίκης Αρσης Βαρών Πύρρος Δήμας

EUROKINISSI

Ελεονώρα Μελέτη: Θα αγωνιστώ για τα δικαιώματα των γυναικών

«Ο πρωθυπουργός μας επικοινώνησε ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα», τόνισε η παρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη στην παρουσίαση της υποψηφιότητάς της τονίζοντας ότι το στοίχημα είναι η ισοτιμία των γυναικών.

«Ο πρωθυπουργός - όπως είπε - με προσκάλεσε να κάνουμα αυτή την προσπάθεια παρέα. Εχοντας γνώση ότι στο ευρωκοινοβούλιο υπάρχουν ειδικές ομάδες για τα δικαιώματα των γυναικών αποφασίσαμε ότι είναι χρέος μου να προσπαθήσω. Δεσμέυομαι να ασκήσω δυναμική πολιτική, το χρωστώ στην 6χρονη κόρη μου που έχει μάθει να μάχεται για όλα όσα διεκδικεί», υπογράμμισε.

eyroekloges Eleonora Meleth ND

Η παρουσιάστρια Ελεωνόρα Μελέτη κατά την παρουσία της υποψηφιότητάς της με τη ΝΔ για τις ευρωκλογές

Eurokinissi

Ενθουσιασμός για την υποψηφιότητα Μπελέρη

Με ενθουσιασμό έγινε δεκτή η υποψηφιότητα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη.

Ο ίδιος σε μήνυμά του ανέφερε τα ακόλουθα:

«Σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μου προσέφερε τη δυνατότητα να διεκδικήσω την ψήφου του ελληνικού λαού στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024.

Τον ευχαριστώ για αυτό αλλά πρωτίστως τον ευχαριστώ για την αμέριστη στήριξη που μου προσέφερε όλους αυτούς τους μήνες που βρίσκομαι φυλακισμένος. Η μάχη που δίνω δεν είναι προσωπική. Είναι μάχη για το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία, οι κανόνες των οποίων πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους.

Είναι μάχη για τις αξίες που πρεσβεύει η Δύση και η Ευρώπη και οι οποίες πρέπει να γίνονται σεβαστές από όσους θέλουν να ενταχθούν στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια. Είναι μάχη για το πιο ταλαιπωρημένο και αδικημένο κομμάτι του ελληνισμού, την Ελληνική μειονότητα της Αλβανίας.

Τα αδέρφια μου που μετά από δεκαετίες καταπίεσης θέλουν και δικαιούνται να ζουν ελεύθερα και ειρηνικά, χωρίς φόβο, σε έναν τόπο που σέβεται τα δικαιώματα, την τιμή και τις περιουσίες τους. Καλώ κάθε Ελληνίδα και Έλληνα να στηρίξει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, να στηρίξει τον Πρωθυπουργό που χτίζει με αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα μια ισχυρή και περήφανη Ελλάδα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Από την πλευρά του ο γιος του Πέτρος δήλωσε:

«Είμαι βαθια συγκινημένος εγώ η μητέρα μου που εχει σταθεί ορθια όλο αυτό το διάστημα, η αδερφή μου και όλοι οι Χιμαριωτες που ήταν και είναι παραπάνω από δίπλα μας. Ευχαριστώ τον ΠΘ , τίμησε την Χιμάρα, τίμησε τον Ελληνισμό στην Αλβανία, τίμησε την παράδοση της δικής του οικογένειας. Ευχαριστώ και όσους μας στάθηκαν -και είναι πολλοί- στον δίκαιο αγώνα μας για την λευτερια του πατέρα μου. Με την Δύναμη του Ελληνισμού δεν μπορεί να παίξει κανείς».

Τα πρώτα 28 ονόματα

Η Νέα Δημοκρατία είχε ανακοινώσει στις 22 Μαρτίου τα 28 πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου.

Ανάμεσά στα κορυφαία ονόματα, που είχαν ανακοινωθεί είναι η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Πύρρος Δήμας, η Νόνη Δούνια, ο Θανάσης Εξαδάκτυλος, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Δημήτρης Τσιόδρας, η Βούλα Πατουλίδου και η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Όπως είχε δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης «Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ θα αντικατοπτρίζει μέσα από 42 άξιες γυναίκες και άνδρες μια πτυχή της προσπάθειας που κάνει η κυβέρνηση για να κάνει την Ελλάδα πιο ισχυρή κυρίως στα ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών. Ανθρώπους με ένσημα και από διαφορετικές ηλικίες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ