ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής ο Κασσελάκης - Γιατί ακύρωσε το ραντεβού με την AIPAC

Δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής ο Κασσελάκης - Γιατί ακύρωσε το ραντεβού με την AIPAC

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Η συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με μέλη της AIPAC, η οποία είχε προγραμματιστεί προ ημερών προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματός του για το Παλαιστινιακό, ακυρώθηκε με απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με κομματικές πηγές.

Αυτό που δεν αναφέρεται στη διαρροή της Κουμουνδούρου είναι πως πίσω από την ακύρωση, όπως πληροφορείται το CNN Greece, κρύβεται κι εκνευρισμός του κ. Κασσελάκη για τον νέο του διπλωματικό σύμβουλο, Δημήτρη Παπαγεωργίου, ο οποίος έχει διατελέσει και πρόξενος της χώρας μας στη Νέα Υόρκη, αλλά δεν έσπευσε να προστατεύσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το να πατήσει τη μπανανόφλουδα μιας συνάντησης με το ισραηλινό λόμπι, την ώρα που το Τελ Αβίβ κατηγορείται για γενοκτονία στη Γάζα.

«Αυτό δεν θα είχε συμβεί με τον Βαγγέλη Καλπαδάκη», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές, μνημονεύοντας τον πρώην σύμβουλο Κασσελάκη και διαχρονικό του Αλέξη Τσίπρα.

Η συνάντηση με τους Δημοκράτες Σοσιαλιστές της Νέας Υόρκης (DSA)

Όπως μαθαίνουμε, επίσης, πρώην ομογενειακό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που έχει μεταπηδήσει στη Νέα Αριστερά ενημέρωσε τους Δημοκράτες Σοσιαλιστές της Νέας Υόρκης (DSA) για τη συνάντηση Κασσελάκη- AIPAC, με το DSA να θέτει βέτο στο να συνομιλήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το ισραηλινό λόμπι.

Τελικώς ο κ. Κασσελάκης, με δική του πρωτοβουλία, ακύρωσε το ραντεβού με τους Ισραηλινούς και συναντήθηκε με το DSA, όπου έμφαση δόθηκε σε ζητήματα εργατικών δικαιωμάτων και στέγασης, με τον ίδιο να σημειώνει ως προς τη Γάζα την ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός, την επιστροφή όλων των ομήρων, την απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό λαό και την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών στο πλαίσιο των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Σε εξόχως θετικό κλίμα η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Ο κ. Κασσελάκης συναντήθηκε και με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο, σε εξόχως θετικό κλίμα, με τον δεύτερο να τονίζει τη χαρά του που ένας ομογενής ανάλαβε μια τόσο σημαντική θέση στο ελληνικό κράτος.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επαναβεβαίωσε την ισχυρή στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Διαψεύδονται τα σενάρια για υποψηφιότητα Κασσελάκη στις ευρωεκλογές

Κι αν ο κ. Κασσελάκης είναι πυρ και μανία με τον κ. Παπαγεωργίου, δεν συμβαίνει το ίδιο- κάθε άλλο μάλιστα- με τον πρωτεύσαντα ανάμεσα στους ομογενείς στις προκριματικές εκλογές Αντώνη Γουναλάκη για τον οποίο εκφράζεται με τα πιο κολακευτικά λόγια, ιδίως για τη σκληρή του δουλειά.

Όσον αφορά σενάρια που ήθελαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να είναι υποψήφιος για τις ευρωεκλογές, διαψεύδονται στο CNN Greece από στενούς του συνεργάτες.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να περιμένουμε και πρόσωπα- έκπληξη ανάμεσα στους πέντε που θα επιλέξει ο κ. Κασσελάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ