ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας: Αποπομπή 15 ημερών για τον Φλώρο από τις εργασίες της Βουλής - Αίτημα για άρση ασυλίας

Τασούλας: Αποπομπή 15 ημερών για τον Φλώρο από τις εργασίες της Βουλής - Αίτημα για άρση ασυλίας

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Βουλής στην βίαιη επίθεση του πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου, στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο ανακοινώνοντας στην Ολομέλεια ότι αποπέμπεται για 15 μέρες από τις εργασίες της Βουλής

Ο Κ. Τασούλας είπε ότι αυτή η ποινή είναι «χάδι», αλλά το δικαιολόγησε αφού όπως είπε «αυτό προβλέπει ο κανονισμός».

Ο Πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών θα παραπεμφθεί επίσης στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ενώ θα ζητηθεί και η άρση ασυλίας του για να αντιμετωπίσει τις ποινικές συνέπειες της πράξης του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του σώματος:

«Δυστυχώς ο κανονισμός δεν προβλέπει αυτή την κτηνώδη συμπεριφορά. Όταν το φτιάχναμε νομίζαμε ότι απευθυνόμαστε σε στοιχειωδώς λογικούς ανθρώπους. Το πιο βαρύ που μπορώ να επιβάλω στο βουλευτή οποίος χειροδίκησε εναντίον συναδέλφων, αυτή τη στιγμή βάση του Κανονισμού, είναι να τον απομακρύνω με την φρουρά για 15 ημέρες από τις διαδικασίες του σώματος. Θα ήθελα την άδειά σας για αυτή την δεκαπενθήμερη ποινή. Είναι ένα χάδι έναντι της χυδαιότητας και της κτηνωδίας της συμπεριφοράς του, αλλά θα δούμε εν συνεχεία, προφανώς θα υπάρξει άρση ασυλίας, και θα αντιμετωπίσει και δικαστικά τις συνέπειες αυτής της κτηνώδους συμπεριφοράς. Ήθελα την άδειά σας για την ποινή – χάδι, αλλά δεν υπάρχει βαρύτερη. Προφανώς θα παραπεμφθεί και στην επιτροπή δεοντολογίας. Αλλά όλα αυτά φαντάζουν χάδι μπροστά σε αυτή κτηνωδία την οποία θα βρούμε τρόπο να αντιμετωπίσουμε. Φαίνεται ότι μας έλαχε κι αυτή η συμπεριφορά. Ζητώ συγγνώμη ως πρόεδρος της Βουλής γι’ αυτό το περιστατικό. Αισθάνομαι ότι αφορά κι εμένα. Έγινε πριν λίγο εδώ έξω από την ολομέλεια. Θα φροντίσουμε ώστε οι συνέπειες αυτής της πράξης να είναι όσο το δυνατόν πιο βαριές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ