ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρ ομαδόν κατά Κασσελάκη για τις υγειονομικές δαπάνες – Η διευκρινιστική του δήλωση

Πυρ ομαδόν κατά Κασσελάκη για τις υγειονομικές δαπάνες – Η διευκρινιστική του δήλωση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης συνομιλεί με πολίτες στην Πάρο

Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/INTIME NEWS

Πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μετά την παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη για τις δαπάνες για την υγεία.

Στελέχη της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης τον κατηγόρησαν είτε πως στοχεύει σε μείωση των δαπανών για την υγεία, είτε για άγνοια, με τον ίδιο να προχωρά σε διευκρινιστική δήλωση και να κάνει λόγο για διαστρέβλωση των λεγομένων του.

Ειδικότερα, απαντώντας στο Open σε ερώτηση για τις δαπάνες υγείας ως ποσοστό του ΑΕΠ, ανέφερε ότι «κατά τη γνώμη μου πρέπει να είναι τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ η επένδυση στην υγεία, αλλά αυτό που σας είπα πρέπει να είναι κάτι δυναμικό. Μπορείς να φέρεις τεράστια ανάπτυξη και αποκέντρωση αν επενδύσεις στην Υγεία».

Δείτε το απόσπασμα στο 23:39

«Ζητάει να μειώσουμε τις δαπάνες για την υγεία» απάντησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι το 2022 ήταν στο 5,1% του ΑΕΠ σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ και «τώρα τις υπολογίζουμε περίπου στο 5,8% του ΑΕΠ».

Φαρμακερά βέλη από ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Νέα Αριστερά

Το ΚΚΕ, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι με τις δηλώσεις του προτείνει «πάγωμα» των δαπανών και πως «κλείνει το μάτι» στους εμπόρους της ιδιωτικής Υγείας.

«Όταν τελειώνει το reality show και αρχίζει η προγραμματική πολιτική δεν ξέρει τα στοιχειώδη», ήταν το δεικτικό σχόλιο του ΠΑΣΟΚ. Ανέφερε ακόμη ότι η χώρα χρειάζεται σοβαρή και ισχυρή αντιπολίτευση.

Η Νέα Αριστερά, κάνει λόγο για «βαθιά άγνοια» του κ. Κασσελάκη για το πρόγραμμα του κόμματος του οποίου ηγείται και προσθέτει ότι «δεν έχει ιδέα σε τι κατάσταση έχει περιέλθει η δημόσια υγεία από τις πολιτικές της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη».

«Διαστρεβλώνουν τη δήλωσή μου»

Στη διευκρινιστική του δήλωση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως ενόσω δεσμευόταν για πλήρη στελέχωση του ΕΣΥ και για αύξηση στις δαπάνες για τα νησιά, είπε πως πρέπει να επενδύσουμε τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ για την υγεία, κι αυτό σημαίνει 5% παραπάνω από το ποσοστό που προβλέπεται σήμερα.

«Ενόσω δεσμευόμουν για πλήρη στελέχωση του ΕΣΥ και για αύξηση στις δαπάνες για τα νησιά, είπα ότι πρέπει να επενδύσουμε τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ για την Υγεία, και αυτό σημαίνει 5% ΠΑΡΑΠΑΝΩ από το ποσοστό που προβλέπεται σήμερα. Μιλάω ρητά για ΕΠΕΝΔΥΣΗ, όχι ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ του σημερινού ποσοστού», έγραψε ο κ. Κασσελάκης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Γεωργιάδης: Προσπαθώντας να διορθώσει την γκάφα, διαπράττει μεγαλύτερη

Ο υπουργός Υγείας, απάντησε εκ νέου στον κ. Κασσελάκη αναφέροντας ότι «για να διορθώσει την πρωινή του γκάφα, την οποία έκανε λόγω προφανούς αγνοίας, διαπράττει τώρα μία μεγαλύτερη γκάφα».

Όπως τονίζει ζητώντας επιπλέον 5% του ΑΕΠ για την Υγεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει επιπλέον 11 δισ. ευρώ και συνεπώς πρέπει να απαντήσει «που θα τα βρει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ