ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον ανακριτή ο Κωνσταντίνος Φλώρος - Αντιμέτωπος με κακούργημα

Στον ανακριτή ο Κωνσταντίνος Φλώρος - Αντιμέτωπος με κακούργημα

O Κωνσταντίνος Φλώρος ανεξάρτητος προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες βουλευτής, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων 

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Την πόρτα των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων για να απολογηθεί πέρασε το μεσημέρι της Πέμπτης (25/4) ο ανεξάρτητος προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος μετά τη γροθιά που έριξε στη Βουλή στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος αιτείται να καταθέσουν στο δικαστικό λειτουργό δύο βουλευτές της ΝΔ και ένας ανεξάρτητος, επίσης προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες, οι οποίοι, κατά τη θέση του κ. Φλώρου, θα επιβεβαιώσουν τον ισχυρισμό του ότι δεν υπήρξε επίθεση με γρονθοκόπημα από μέρους του σε βάρος του κ. Γραμμένου.

Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών είναι αντιμέτωπος με κάθειρξη που φτάνει μέχρι τα δέκα έτη.

Κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ) για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης το μεσημέρι της Τετάρτης (24/4).

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, που εκλέχθηκε με τους Σπαρτιάτες, κρατείτο μέχρι και τη μεταφορά του στην Ευελπίδων στη ΓΑΔΑ.

Πρωτοφανής η επίθεση

Για την πρωτοφανή βίαιη επίθεση που δέχθηκε από τον προερχόμενο από τους «Σπαρτιάτες» και νυν ανεξάρτητο βουλευτή μέσα στη Βουλή, μίλησε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος.

«Δεν έχω να απαντήσω στις φαντασίες του καθενός. Δεχτήκαμε επίθεση λεκτική από τον Φλώρο και βγήκαμε από την αίθουσα. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω, δέχτηκα γροθιά στο πρόσωπο και με έριξε στο πάτωμα», ανέφερε μιλώντας στο Star.

Ο κ. Γραμμένος έχει κατάγματα στα ρινικά οστά, φέρει διάστρεμμα στην γνάθο του, τραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και του πήχη, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν. Οι γιατροί συνέστησαν ξεκούραση και αναρρωτική άδεια 10 ημερών. Ωστόσο, ο κ. Φλώρος αρνείται ότι τον γρονθοκόπησε.

Η μαρτυρία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας

Για τα όσα έγιναν στη Βουλή μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στράτος Σιμόπουλος: «Είδα δύο ανθρώπους, δύο βουλευτές να βγαίνουν τρέχοντας από τη Βουλή, ο ένας σε έξαλλη κατάσταση να αναφέρει “δεν θα ξαναπιάσει το όνομα της μάνας μου στο στόμα σου”. Να προσπαθούν να τον συγκρατήσουν οι αστυνομικοί της Βουλής, αλλά παρόλα αυτά να κάνει ένα κεφαλοκλείδωμα και μάλλον να ρίχνει μπουνιά. Γιατί απ’ ότι απεδείχθη την έριξε γιατί όταν σηκώθηκε από κάτω ο κύριος Γραμμένος, μετά από την από το κεφαλοκλείδωμα και τη μπουνιά από τον κύριο Φλώρο, είχε πρόβλημα φανερό στη μύτη. Συνέχισε σε έξαλλη κατάσταση ο κύριος Φλώρος να φωνάζει τα ίδια ενώ τον συγκρατούσαν άνθρωποι της Βουλής», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Δεν ήμουν παρών στο λεκτικό επεισόδιο το οποίο συνέβη πριν γιατί ήμουν σε μακρινή απόσταση, αλλά συμφωνώ με αυτό το οποίο κάνατε πριν που ξεκινήσατε την ιστορία από τη μήνυση που κατέθεσε ο πατέρας του κυρίου Φλώρου στον κύριο Βελόπουλο. Γιατί προκύπτει και από τη μήνυση και θα προκύψουν στο μέλλον θέματα που θα αποδείξουν, πιστεύω απόλυτα το ποιους στέλνουμε στη Βουλή πολύ – πολύ αβίαστα», πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Τι προβλέπει ο νόμος

Κατά την πρώτη παράγραφο του άρθρου 157 του Ποινικού Κώδικα προβλέπεται: «Όποιος με βία ή απειλή βίας επιχειρεί να εξαναγκάσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή εκείνον που ασκεί την προεδρική εξουσία, τη Βουλή, την κυβέρνηση ή μέλος τους σε εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους, καθώς και όποιος βιαιοπραγεί εναντίον τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ