ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Θεοδωράκης: Ξέραμε πως ο κ. Τσίπρας φλέρταρε με τη δραχμή

Στ. Θεοδωράκης: Ξέραμε πως ο κ. Τσίπρας φλέρταρε με τη δραχμή
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντά στα γαλλικά σενάρια για την επικοινωνία Τσίπρα-Πούτιν για το τύπωμα δραχμών στη Ρωσία, λέγοντας πως το Ποτάμι γνώριζε το φλερτ του κ. Τσίπρα με τη δραχμή. 

«Ο Τσίπρας φλέρταρε με το σενάριο της δραχμής. Το γνώριζαν οι Ευρωπαίοι. Με το ένα πόδι ήμασταν στη Ρωσία» έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού, με αφορμή τη συνέντευξή του στην εφημερίδα Κεφάλαιο.

Όπως είπε στη συνέντευξή του:

Ο κ. Τσίπρας φλέρταρε με το σενάριο της δραχμής. Και αυτό το επικίνδυνο φλερτ το γνώριζε το Ποτάμι. Το γνώριζαν και στις ξένες πρωτεύουσες. Και γι' αυτό ο μεγάλος μας στόχος την άνοιξη του ’15 ήταν να αποτρέψουμε αυτή την καταστροφή. Και τα καταφέραμε. Δεν είναι της ώρας να πούμε περισσότερα αυτήν τη στιγμή.

Στην ερώτηση: "Γιατί όχι όμως; Δεν πρέπει να ξέρει την αλήθεια ο ελληνικός λαός;", απαντά:

Δεν είμαστε εμείς που κρύβουμε την αλήθεια από τον ελληνικό λαό. Αντιθέτως, ίσως λέμε περισσότερες αλήθειες από αυτές που μπορεί να αντέξει. Πάντως, να κρατήσετε αυτό: η χώρα όντως κινδύνεψε να πέσει στη δραχμή – όντως υπήρξαν προπαρασκευαστικές ενέργειες.

Και γι' αυτό επιμέναμε και φωνάζαμε "φέρε τώρα τη συμφωνία". Για να μην έχει άλλοθι ο κ.Τσίπρας, ο οποίος εκείνη την εποχή έλεγε στους συμμάχους μας ότι "δεν υπάρχει πλειοψηφία στην Βουλή για μια συμφωνία με την Ευρώπη". Ξέραμε, λοιπόν, ότι με το ένα πόδι ήμασταν στη... Ρωσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ