ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κώστας Σημίτης διερωτάται: «Υπάρχει λύση;»

Ο Κώστας Σημίτης διερωτάται: «Υπάρχει λύση;»
EUROKINISSI/TATIANA ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο πρώην πρωθυπουργός εκφράζει τους φόβους και τους προβληματισμούς του για το χρέος και την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία παράλληλα με τα μέτρα που λαμβάνονται από την Ευρώπη και την ελληνική κυβέρνηση, μέσα από το νέο του βιβλίο.

Ο Κώστας Σημίτης, στο βιβλίο του «Υπάρχει λύση; -Μια συζήτηση με τον Γιάννη Πρετεντέρη», επισημαίνει την αδυναμία του πολίτη να κατανοήσει τις εξελίξεις, με αποτέλεσμα να επικρατεί η αβεβαιότητα.

«Ο πολίτης δυσκολεύεται να κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει, ποιες θα είναι οι εξελίξεις και, κυρίως, τι σημαίνουν γι’ αυτόν. Η κυβέρνηση τον διαβεβαιώνει ότι προχωρεί τώρα προς τη ρύθμιση του χρέους. Πώς; Οι εταίροι μας επιμένουν ότι συμφώνησαν με την Ελλάδα να ρυθμίσουν το χρέος το 2018», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο εισαγωγικό του σημείωμα μεταξύ άλλων.

Ο πολίτης διαβάζει ότι πρόκειται να αποφασισθούν βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αλλά προς το παρόν είναι υπό συζήτηση μόνο τα βραχυπρόθεσμα. Ποια είναι τα υπόλοιπα παραμένει άγνωστο, όπως άγνωστο είναι επίσης το πότε θα προσδιορισθούν και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις τους. Νέοι φόροι; Νέα ρύθμιση συντάξεων; Νέα μείωση του εισοδήματός του;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ