ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκάλοπ: Σαφές προβάδισμα Μεϊμαράκη από ψηφοφόρους ΝΔ και όχι μόνο

Γκάλοπ: Σαφές προβάδισμα Μεϊμαράκη από ψηφοφόρους ΝΔ και όχι μόνο
EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι ο υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ που θα επέλεγε η πλειοψηφία να ηγηθεί της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τις εσωκομματικές εκλογές, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ.

Στο σύνολο του δείγματος, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει οριακό προβάδισμα με 26,5% έναντι 25% του Απόστολου Τζιτζικώστα, 13,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη και 7% του Άδωνι Γεωργιάδη. Εντούτοις, επί του συνόλου των ψηφοφόρων της ΝΔ, ο Μεϊμαράκης προηγείται με 47,5% έναντι 17% του Τζιτζικώστα, 15,5% του Μητσοτάκη και 8,5% του Γεωργιάδη.

Σε ερώτηση, μάλιστα, για το ποιος πιστεύουν ότι θα εκλεγεί, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προηγείται με 56,5% έναντι 14,5% του Απόστολου Τζιτζικώστα, 6% του Κυριάκου Μητσοτάκη και 2% του Άδωνι Γεωργιάδη, προβάδισμα που διευρύνεται όταν ερωτώνται μόνο οι ψηφοφόροι της ΝΔ του Σεπτεμβρίου. Σε αυτό το δείγμα, ο κ. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει το 68,5% των απαντήσεων έναντι 9,5% του Απόστολου Τζιτζικώστα, 7,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη και 3% του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Μεϊμαράκης θα ήταν μάλιστα κατά πλειοψηφία αυτός που θα επέλεγαν για να συζητήσουν ένα σοβαρό πρόβλημα μαζί του, αλλά και ως παρέα για ένα δείπνο ενώ θα ήταν και ο σύμβουλος ΥΠΟΙΚ και ΥΠΕΞ που θα προτιμούσαν αν ήταν οι ίδιοι υπουργοί.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ