ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο ρήγμα στη συγκυβέρνηση απο την στάση των ΑΝΕΛ

Νέο ρήγμα στη συγκυβέρνηση απο την στάση των ΑΝΕΛ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Μόνος» έμεινε ο Κώστας Κατσίκης στη Βουλή. Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων καταψηφίζει άρθρο που αφορά στην κτήση της ελληνικής ιθαγένειας από παιδιά που φοιτούν σε ελληνικά σχολεία, την ώρα που το κόμμα του το στηρίζει.

 

 

«Καταψηφίζουμε το άρθρο», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης και λίγα λεπτά αργότερα έγινε γνωστή δήλωση του κόμματός του, που τον άδειαζε μεγαλοπρεπώς. Σύμφωνα με τον προεδρεύοντα Τάσο Κουράκη οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υπερψηφίζουν το άρθρο.

Να υποβαθμίσει τη διαφωνία Κατσίκη επιχείρησε αργά το βράδυ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Τόνισε ότι το κόμμα του στηρίζει το επίμαχο άρθρο 29 και ότι οι όποιες διαφοροποιήσεις είναι σεβαστές στο πλαίσιο της ψήφου κατά συνείδησης.

Η κυβέρνηση πάντως, για να ξεπεράσει τον σκόπελο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αφού ο Κώστας Κατσίκης από τη θέση του εισηγητή είπε «όχι» στην επίμαχη διάταξη για την ιθαγένεια, στη συζήτηση που προηγήθηκε στην επιτροπή, φρόντισε να «σπάσει» στα δύο το άρθρο. Η διάταξη αρχικά είχε περιληφθεί στο άρθρο 7 του νομοσχεδίου που ρύθμιζε και διάφορα άλλα ζητήματα μαθητικών θεμάτων, μεταξύ των οποίων και η καθιέρωση του Ενιαίου Αριθμού Μαθητή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ