ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βαρουφάκης διαδηλώνει στη Ρώμη (pics)

Ο Βαρουφάκης διαδηλώνει στη Ρώμη (pics)
REUTERS/Yara Nardi

Ενώ οι Ευρωπαίοι ηγέτες υπέγραφαν τη Διακήρυξη της Ρώμης σε μια επετειακή Σύνοδο για τα 60 χρόνια από την γέννηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Γιάνης Βαρουφάκης διαδηλώνει σε κεντρικούς δρόμους της Ιταλίας.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, μαζί με άλλους υποστηρικτές του κινήματός του Diem25 διαδήλωσαν κρατώντας ένα κόκκινο πανό και καταγγέλλοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Ιδέα τελεί υπό καθεστώς άτακτης φυγής και η ΕΕ βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο αποδόμησης».

2017 03 25T115218Z 1631485145 LR1ED3P0WYVDO RTRMADP 3 EU SUMMIT PROTEST 1

(Πηγή: REUTERS/Yara Nardi)

Υπενθυμίζεται ότι ο Ο Γιάνης Βαρουφάκης βρίσκεται στη Ρώμη από όπου θα ανακοινώσει την πανευρωπαϊκή ατζέντα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του κινήματός του.

2017 03 25T115317Z 627468833 LR1ED3P0X0IDR RTRMADP 3 EU SUMMIT PROTEST

(Πηγή: REUTERS/Yara Nardi)

«Εμείς, το DiEM25, είμαστε σήμερα εδώ, στην Ρώμη, για συγκεκριμένο λόγο. Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε σε δύο ερωτήματα:

Το πρώτο ερώτημα είναι: «Τι πρέπει να γίνει;» Η απάντησή μας δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα υπό την μορφή της Λευκής Βίβλου του DiEM25 με τίτλο ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (EUROPEAN NEW DEAL). Το βράδυ του Σαββάτου στη Ρώμη, την παρουσιάζουμε επίσημα στο Teatro Italia. Είναι το αντίδοτο που προτείνει το DiEM25 στο δόγμα της ΤΙΝΑ (There Is No Alternative – Δεν Υπάρχει Εναλλακτική) το οποίο παραλύει και καταστρέφει την Ευρώπη.

Το δεύτερο ερώτημα είναι: «Πώς μπορεί να γίνει πραγματικότητα;» Πώς προτείνει το DiEM25 να θέσει την ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ στην κρίση κάθε ευρωπαίου πολίτη, από την Πορτογαλία μέχρι την Λετονία και από την Ιρλανδία μέχρι την Ελλάδα και, κατόπιν, να την επιβάλει σ΄ ένα κατεστημένο που τελεί υπό μόνιμη άρνηση κάθε εναλλακτικής;», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του κινήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ