ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενδώνη στο CNN Greece: Ευελπιστούμε για την 20η εγγραφή μας στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομίας

Εριφύλη Πετράκου Εριφύλη Πετράκου - CNN Greece

Την αισιοδοξία πως η Ελλάδα θα επιτύχει την 20η εγγραφή της στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομίας της UNESCO με τα έξι μινωικά ανάκτορα στην Κρήτη, εξέφρασε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, μιλώντας στο CNN Greece στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Οι διεθνείς αξιολογητές αναμένεται να φτάσουν στην Κρήτη για επιθεώρηση το προσεχές φθινόπωρο.

«Ευελπιστώ ότι σε συνεργασία πάντα με τις τοπικές κοινωνίες, με τους οικείους Δήμους και με την Περιφέρεια Κρήτης, θα έχουμε πάλι ένα αίσιο αποτέλεσμα και έτσι θα έχουμε την 20η εγγραφή μας στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς», τόνισε η κ. Μενδώνη.

Η υπουργός, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ένταξη του Ζαγορίου στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομίας, ενός ζωντανού οικισμού και όχι αρχαιολογικού χώρου, που θα ακολουθεί τα πρότυπα της βιώσιμης ανάπτυξης.

«Οι άνθρωποι στο Ζαγόρι μας βοήθησαν πάρα πολύ. Είναι απολύτως συνειδητοποιημένοι στο τι πρέπει να κάνουν και πραγματικά αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία, διότι ένα τέτοιο μαγευτικό φυσικό περιβάλλον και ένα τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα όχι απλώς διατηρείται και συντηρείται, αλλά γίνεται ένας από τους 19 πρεσβευτές της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο», σημείωσε.

Τέλος, για τους Δελφούς, έναν χώρο που επίσης είναι στον κατάλογο Πολιτιστικής Κληρονομίας, στάθηκε στην πολύ μεγάλη επένδυση που προχωρά και έχει ως στόχο να θωρακίσει τα μνημεία από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ