FOCUS

Wake Up Street: Σε...τρέχει από το χάραμα

Wake Up Street: Σε...τρέχει από το χάραμα
CNN Greece

Η ώρα είναι 6.30 το πρωί, οι δρόμοι είναι άδειοι, η πόλη κοιμάται... Όχι όμως και η ομάδα του Wake Up Street που έχει ήδη φορέσει τα αθλητικά της και ετοιμάζεται για άλλη μία πολύ πρωινή προπόνηση.

Το Wake Up Street είναι ένα κίνημα δωρεάν εβδομαδιαίας πρωινής γυμναστικής, το οποίο εμπνεύστηκαν πριν από περίπου 2 χρόνια ο Ορέστης Παβατζόγλου και ο Δημήτρης Σαμαράς. Το κίνητρό τους, όπως μας είπαν, ήταν να ξεκουνήσουν φίλους και γνωστούς από τους καναπέδες τους και μάλιστα με τον πιο ριζοσπαστικό τρόπο. Το πρωινό ξύπνημα, όπως και η υπαίθρια γυμναστική, είναι πολύ έξω από τη νοοτροπία του Έλληνα, οπότε θεώρησαν ότι ένα πάντρεμα των δύο θα αποτελούσε κάτι τόσο ασυνήθιστο που τελικά ...μπορεί και να προσέλκυε κόσμο. Και, παραδόξως, αυτή η λογική της ομοιοπαθητικής φαίνεται ότι λειτούργησε: κάθε Τετάρτη μια σταθερή ομάδα τουλάχιστον 30-40 ατόμων, που τις καλές μέρες φτάνει και τα 70 άτομα, αφήνει από το άγριο χάραμα το ζεστό της κρεβάτι και δίνει το παρών σε ένα ραντεβού για γυμναστική στο κέντρο της Αθήνας.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα είναι μέτριας δυσκολίας, ώστε να μπορούν όλοι να συμμετάσχουν, και διαρκεί μία ώρα: το πρώτο μέρος περιλαμβάνει τρέξιμο σε μια κυκλική διαδρομή, ώστε να μη νιώθει κανείς ότι αν μείνει πίσω θα καθυστερήσει τους υπόλοιπους ή θα χαθεί, και το δεύτερο μέρος απoτελείται από βασικές ασκήσεις ενδυνάμωσης που χρησιμοποιούν το σωματικό βάρος του καθενός και γίνονται με τη μορφή παιχνιδιού ανάμεσα σε δύο ομάδες. Η προπόνηση, όμως, τελειώνει μόνο μετά τη λήψη της καθιερωμένης αναμνηστικής φωτογραφίας!

Στην προπόνηση με το Wake Up Street

Σε μια τέτοια πρωινή προπόνηση βρεθήκαμε κι εμείς και διαπιστώσαμε από κοντά το ζεστό και παιχνιδιάρικο κλίμα που επικρατεί. Η ομάδα αποτελείται από ένα ετερόκλιτο πλήθος: άλλοι δεν είχαν καμιά επαφή με τη γυμναστική πριν από το Wake Up Street, άλλοι είχαν, αλλά προβληματίστηκαν από την ώρα των συναντήσεων, άλλοι ενθουσιάστηκαν από την αρχή με την ιδέα: όλοι τους όμως -είτε ήρθαν με επιφυλάξεις την πρώτη φορά, είτε όχι- “κόλλησαν” για τα καλά, έβαλαν τη γυμναστική στη ζωή τους και τώρα πια είναι σταθερά μέλη της παρέας. Και μιλάμε πια για παρέα, γιατί οι άνθρωποι αυτοί έχουν γίνει πια φίλοι, συναντιούνται και με άλλες αφορμές πέραν της προπόνησης της Τετάρτης, και με την ίδια ζεστασιά καλοσωρίζουν και τα καινούργια μέλη. Γιατί στόχος του Wake Up Street δεν είναι μόνο η γυμναστική, αλλά και οι κοινωνικοποίηση ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα.

Στον καφέ και το πρωινό που ακολουθεί, και έχει πια καθιερωθεί ως το τελευταίο άτυπο μέρος της προπόνησης, εμείς ακόμα παλεύουμε με μια κούπα καφέ να ξεπεράσουμε το βάρβαρο πρωινό ξύπνημα και το τσουχτερό κρύο... Γύρω μας, όμως, τα παιδιά σφύζουν από ενέργεια και καλή διάθεση και μας διαβεβαιώνουν ότι όλα είναι θέμα συνήθειας, μας ενθαρρύνουν με τις προσωπικές τους ιστορίες και η αλήθεια είναι ότι μας βάζουν σε σκέψεις. Μήπως την επόμενη φορά που κάποια ανησυχία μας ξυπνήσει νωρίτερα από το κανονικό, αντί να ανοίξουμε την τηλεόραση, βάλουμε τη φόρμα μας και βγούμε για τρέξιμο; Τα παιδιά του Wake Up Street εγγυώνται ότι δεν θα το μετανιώσουμε...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ