FOCUS

Μόνο στο CNN Greece: Οι «στρατιώτες» της Πανορθόδοξης

Μόνο στο CNN Greece: Οι «στρατιώτες» της Πανορθόδοξης
CNN Greece

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος ήρθε από τη Νέα Υόρκη, στα Χανιά για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, μεταφέροντας τον ειρηνικό στρατό του.

Πρόκειται για 30 νέους που προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για την ομαλή διοργάνωση της Πανορθόδοξης Συνόδου.

Όλοι τους έχουν αφετηρία τις σπουδές στα καλύτερα Πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών και κοινή συνισταμένη, οι περισσότεροι από αυτούς, τις σπουδές, επίσης στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης.

Τους ειρηνικούς στρατιώτες του Αρχιεπισκόπου Δημήτριου, τους συναντούσες σε κάθε γωνιά της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης. Φορούσαν κοστούμι, γραβάτα και διακρίνονταν για την ευγένειά τους. Έδιναν πληροφορίες στους αντιπροσώπους των Ορθοδόξων Εκκλησιών κατά τη διοργάνωση της Συνόδου και ήταν ώρες νωρίτερα πριν από τη διοργάνωση των εκδηλώσεων, προκειμένου να διευθετήσουν ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, γευμάτιζε σχεδόν κάθε βράδυ μαζί τους. Τους έδινε συμβουλές και τους παρότρυνε να παραμένουν προσηλωμένοι στο στόχο τους παρά τις όποιες αντιξοότητες συναντούν. «Θέλουμε νέους που να διακρίνονται για τις ανώτατες σπουδές τους και να είναι κοντά στην Εκκλησία, να προσφέρουν και να ξεχωρίζουν για το ήθος τους», είπε χαρακτηριστικά σε ένα από τα γεύματα ο κ. Δημήτριος.

20160621 202459

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος κατά τη διάρκεια γεύματος με τους εθελοντές της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Πηγή: CNN Greece.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλλε επί σειρά ετών ο Οικουμενικός Πατριάρχης προκειμένου να διοργανωθεί η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, μιλώντας τους φοιτητές, στην Ιστορία της Κρήτης, στους δεσμούς που διατηρεί με την Ορθοδοξία αλλά και στις προσωπικότητες και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη και του Βιτζέντζου Κορνάρου.

Εκτός όμως από τις συμβουλές, αναπόσπαστο στοιχείο του γεύματος ήταν τα πειράγματα και ο ανταγωνισμός για το ποια από τις πόλεις των ΗΠΑ είναι καλύτερη. Ατλάντα, Βοστώνη, Φιλαδέλφεια, ή Νέα Υόρκη;

Η Ντιάνα Χαλίλ είναι μόλις 20 ετών. Γεννήθηκε στη Συρία από όπου έφυγε με την οικογένειά της σε ηλικία μόλις 6 ετών. Μεγάλωσε στο Πίτσμπεργκ και σπουδάζει στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη.

20160621 204020

Η Ντιάνα Χαλίλ.Πηγή: CNN Greece

Θεωρεί ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες της δόθηκε μία ευκαιρία να κάνει μια καινούργια ζωή, για αυτό όπως λέει αισθάνεται ότι το πρέπει να ανταποδώσει τις θετικές παραστάσεις που έλαβε προσφέροντας στην Εκκλησία. Αυτό ήταν και το κίνητρό της να έρθει να εργαστεί στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, που πραγματοποιείται στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.

Σε ότι αφορά τον επαγγελματικό της προσανατολισμό θέλει να ασχοληθεί με τη διοίκηση των επιχειρήσεων αλλά και με την ανάπτυξη των social media στην Εκκλησία. Θεωρεί ότι μπορούν να επιδράσουν θετικά στα παιδιά.

O Nτιν Τίγκας, κατάγεται από τη Μεγαλόπολη και τη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης και όπως λέει θέλει στο μέλλον να γίνει ιερέας.

20160621 205132

O Nτιν Τίγκας. Πηγή: CNN Greece

Όταν έμαθε ότι από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής ότι ζητούσαν εθελοντές για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, ήταν από τους πρώτους που δήλωσε συμμετοχή.

Ο Άντριου Καλίνα κατάγεται από την Πελοπόννησο. Είναι Ελληνοαμερικανικός τέταρτης γενεάς. Έχει σπουδάσει ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Virginia και έχει κάνει Master Θεολογίας στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη.

«Ήταν για μένα μια μεγάλη ευκαιρία για να συμμετέχω σε αυτό το μεγάλο γεγονός για την Ορθοδοξία. Ήθελα να είμαι μέρος αυτής της μεγάλης διοργάνωσης που έγινε μετά από εκατοντάδες χρόνια».

20160621 221650

Ο Άντριου Καλίνα. Πηγή: CNN Greece

Ο Σαμ Κιμ κατάγεται από την Κορέα, από οικογένεια βαθιά θρησκευόμενων Προτεσταντών. Ωστόσο, λίγο πριν ξεκινήσει τις σπουδές του βαπτίσθηκε Ορθόδοξος. Τον εντυπωσιάζει η μοναστική ζωή της Ορθοδοξίας, παρά το γεγονός, όπως λέει στο CNN Greece, δεν επιθυμεί να γίνει μοναχός. Έρχεται πρώτη φορά στην Ελλάδα και όπως λέει θα επιθυμούσε στο μέλλον να μάθει Ελληνικά καθώς o Ελληνικός πολιτισμός διευρύνει τους ορίζοντες.
Χαρακτηρίζει την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο ως ένα ιστορικό γεγονός. «Είμαι χαρούμενος που συνεισέφερα και εγώ σε αυτό. Είχα την ευκαιρία να δω από κοντά τους Προκαθήμενους των Ορθοδόξων Εκκλησιών».

20160621 223754

O Σαμ Κιμ. Πηγή: CNN Greece

Σε κατάσταση επιφυλακής, εκτός από τους εθελοντές, ήταν επί 24 ώρες και η ομάδα της διοργάνωσης της Πανορθόδοξης. Το επιτελείο, δηλαδή που φρόντιζε για τη μετάδοση ήχου, εικόνας, ψηφιακών δεδομένων καθώς και για τις μετακινήσεις των αντιπροσωπειών.

Δώδεκα κάμερες χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη της συναυλίας του Μίκη Θεοδωράκη, 6 κάμερες στις υπόλοιπες εκδηλώσεις και 3 κάμερες λειτουργούσαν μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης. Επίσης, μέσω live streaming μεταδιδόταν ζωντανά στο διαδίκτυο η ενημέρωση των συντακτών.

Για τη διοργάνωση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, μεταφέρθηκαν περίπου 3.000 αποσκευές, 300 εκπρόσωποι των Εκκλησιών και εργάσθηκαν περίπου 200 άτομα.

Επίσης, δημιουργήθηκε ένα από τα πλέον σύγχρονα ψηφιακά δίκτυα που σε περιόδους αιχμής εξυπηρετούσε ταυτόχρονα 800 μοναδικούς χρήστες ασύρματου διαδικτύου που έστελναν και λάμβαναν δεδομένα, με ταχύτητα 1.000Μb, σε ΜΜΕ όλου του κόσμου.

Επίσης, μέσα σε 45 μέρες τοποθετήθηκε οπτική ίνα στην περιοχή προκειμένου να μπορεί να υποστηριχθεί η εργασία διοργανωτών και ΜΜΕ. Η ίδια ομάδα έχει εργαστεί και στην δημιουργία ψηφιακού δικτύου για την υποστήριξη της συνάντησης του Πάπα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Επίσης, για τη λειτουργία της Πανορθόδοξης λειτουργούσε δίκτυο το οποίο «έτρεχε» ταυτόχρονα σε τέσσερις γλώσσες. Τέσσερις οθόνες υπήρχαν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας των κειμένων, ο γραμματέας προχωρούσε σε διορθώσεις, οι οποίες εμφανίζονταν ταυτόχρονα σε όλες τις οθόνες.

Διαβάστε επίσης:

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος στο CNN Greece: Τι μου αποκάλυψε ο Ομπάμα για την ελληνική κρίση


ΔΗΜΟΦΙΛΗ