FOCUS

Η μαγειρική στην «υπηρεσία» της πολιτικής (σπάνιες φωτογραφίες)

Η μαγειρική στην «υπηρεσία» της πολιτικής (σπάνιες φωτογραφίες)
Eurokinissi/Α.P/Charles Dharapak

«Ο άνθρωπος που θα κυριαρχήσει σε ένα αγγλικό δείπνο μπορεί να κυριαρχήσει τον κόσμο».

Η φράση αυτή του Ιρλανδού θεατρικού συγγραφέα Oscar Wilde, 1854-1900, αποτυπώνει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο τη δυναμική που έχει ένα γεύμα, επίσημο ή μη, στην πολιτική επικοινωνία.

Άλλωστε, μεταξύ τυρού και αχλαδίου, κατά τη διάρκεια γευμάτων εργασίας, κρίνονται οι λεπτομέρειες συμφωνιών. Και οι υπογραφές τίθενται συνοδεία σαμπάνιας.

Τα γεύματα, επίσημα ή μη είναι αναπόσπαστο κομμάτι των «πολιτικών μαγειρεμάτων». Η υψηλή τέχνη της μαγειρικής επιστρατεύεται χάριν της πολιτικής.

Και ενώ στην Ελλάδα βλέπουμε σπάνια τους πολιτικούς να κάνουν επικοινωνιακή υπέρβαση, και να αποφεύγουν να δώσουν στη δημοσιότητα φωτογραφίες τους τρώγοντας πρόχειρο φαγητό, με φίλους ή ακόμη και να "τσιμπολογούν" με το χέρι, στην Αμερική, το street και το junk food έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής επικοινωνίας.

Το CNN Greece στη photo gallery που μπορείτε να δείτε συγκέντρωσε φωτογραφικά στιγμιότυπα από γεύματα ξένων και ελλήνων πολιτικών που (σχεδόν) είχαμε ξεχάσει. Φωτογραφήματα, εκ διαμέτρου αντίθετης αισθητικής και πολιτικής κουλούρας.

Politics and food do mix

ΔΗΜΟΦΙΛΗ