FOCUS

H Αθήνα στο φως της Αυγουστιάτικης πανσελήνου

H Αθήνα στο φως της Αυγουστιάτικης πανσελήνου

Μια πόλη μαγική θύμιζε το βράδυ της Πέμπτης η Αθήνα λουσμένη στο φως του ολόγιομου φεγγαριού.

Το δυνατό φως της σελήνης χάρισε στην πόλη αλλόκοσμη αίγλη και γοήτευσε Αθηναίους και επισκέπτες, που δεν έχασαν την ευκαιρία να επιδοθούν σε ολονύκτιους περιπάτους, να απολαύσουν τη θέα από ψηλά, αλλά και να επισκεφθούν τους πολυάριθμους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία που έμειναν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ, προσφέροντας πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με ελέυθερη είσοδο.

Το CNN Greece βρέθηκε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο άνοιξε για άλλη μια φορά τις πύλες του και υποδέχθηκε τον κόσμο της πόλης με ένα πρωτότυπο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Στο κατάμεστο αίθριο του Μουσείου ο κορυφαίος χορευτής και χορογράφος του Μπαλέτου της Κρατικής Τηλεόρασης της Κούβας, Alejandro Ceballos, σύνοδευσε με το χορό του τον συνθέτη και ερμηνευτή αρχαίας ελληνικής λύρας, Νίκο Ξανθούλη, ενώ στις αίθουσες, που παρέμειναν ανοιχτές, 9 αρχαιολόγοι συνεπήραν τους επισκέπτες αφηγούμενοι άγνωστες και γοητευτικές ιστορίες της νύχτας που αφορούν ορισμένα από τα διασημότερα εκθέματα του Μουσείου. Η ατμοσφαιρική βραδιά έκλεισε με συναυλία του Αδάμ Τσαρούχη, που μας ταξίδεψε με ρετρό μελωδίες.

"Η πανσέληνος είναι μαγική. Το να ανοίγουμε το Μουσείο μας με τις ωραίες αυτές δράσεις, τις "Αφηγήσεις της Νύχτας", στον κόσμο είναι μια αμφίδρομη σχέση," μας είπε η Μαρία Λαγογιάννη, διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Ξεχωριστές φιγούρες τα αγάλματα και τα μνημεία της πόλης, που -εκτυφλωτικά- ζωντάνεψαν κάτω από το φεγγαρόφως και μας προσκάλεσαν σε μια διαφορετική περιήγηση στα ίχνη της σελήνης...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ