FOCUS

Race for the Cure: ατσάλινη δύναμη, πλατιά χαμόγελα

Race for the Cure: ατσάλινη δύναμη, πλατιά χαμόγελα

Πάνω από 30.000 ανθρώποι -γυναίκες φυσικά, αλλά και άντρες και μικρά παιδιά- φόρεσαν τα αθλητικά τους και ένωσαν την Κυριακή τις δυνάμεις τους στο Ζάππειο στη μεγάλη γιορτή για τη ζωή, την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού.

Ο αγώνας τους, αγώνας όλων μας

Στον αγώνα δρόμου των 5 χλμ. και στον περίπατο των 2 χλμ. που ακολούθησε, ο καθένας έτρεξε για ένα δικό του, προσωπικό λόγο: κάποιοι για τον δικό τους άνθρωπο που δεν μπόρεσε να είναι εκεί, κάποιοι αμιγώς για να ενισχύσουν την προσπάθεια του Άλματος Ζωής, αρκετοί για να τιμήσουν όσες έχασαν τη μάχη και οι survivors -οι πρωταγωνίστριες της μέρας- για να θέσουν το παράδειγμα με τον αγώνα τους και να γιορτάσουν τη νίκη τους.

Τρέχω... "για τη μαμά μου", "για τη φίλη μου", "για τη θεία μου", "για την ελπίδα", "για τη Μαίρη", "για όλες μας", "για όσες δεν μπορούν να βρίσκονται εδώ", "για τη μαμά της φίλης μου", είναι μερικές μόνο από τις φράσεις που είδαμε γραμμένες στα t-shirt όσων συμμετείχαν.

Και αν ο καθένας έτρεξε για το δικό του λόγο, όλοι έτρεξαν για έναν κοινό σκοπό: την καλύτερη ενημέρωση των γυναικών, την έγκαιρη πρόληψη της νόσου και την ψυχοκοινωνική στήριξη ασθενών με καρκίνο του μαστού.

Μια υπόσχεση στον εαυτό μας

Όπως είναι λογικό, μια τέτοια μέρα προσέφερε την τέλεια ευκαιρία για όλους μας να κάνουμε μια υπόσχεση στον εαυτό μας. Στο ειδικό stand εθελοντές μας έβαλαν να γράψουμε σε ένα αυτοκόλλητο την υπόσχεσή μας και στη συνέχεια μας φόρεσαν το πράσινο βραχιολάκι για να μας θυμίζει τι υποσχεθήκαμε! Τι υποσχέθηκαν οι περισσότεροι; "Να προσέχω τον εαυτό μου", "να κάνω τακτικά τις εξετάσεις μου", "να τρέχω κάθε χρόνο για το Άλμα Ζωής", "να γίνω καλύτερος άνθρωπος"...

Ένα κούρεμα που χαρίζει χαμόγελα

Την ίδια ώρα, δεκάδες γυναίκες επισκέπτονταν το ειδικά διαμορφωμένο βαν που είχε στηθεί στο Ζάππειο για να “χαρίσουν δύναμη”. Με ποιον τρόπο; Κόβοντας τα μαλλιά τους ή φέρνοντας τα μαλλιά που είχαν κόψει στο σπίτι τους και δωρίζοντάς τα για την κατασκευή περούκας.

Εκεί συναντήσαμε τη μικρή Ειρήνη και τη Στέφη που ήρθαν με τις υπερήφανες μαμάδες τους, κάθισαν στην καρέκλα και, με εντυπωσιακή άνεσηγια την ηλικία τους, αποχαιρέτησαν τα μακριά μαλλιά τους. Ο λόγος; Ότι γνώριζαν πολύ καλά πόσο σπουδαία είναι αυτή τους η πράξη και πόσο σημαντική για τις γυναίκες που την έχουν ανάγκη.

55 υπέροχες γυναίκες συνολικά δώρισαν τα μαλλιά τους μέσα στις 12 ώρες που λειτούργησε το βαν. Αν θέλετε μπορείτε κι εσείς να το κάνετε, αρκεί να μην έχετε χρησιμοποιήσει βαφή τα τελευταία δύο χρόνια και να είστε διατεθειμένοι να ανταλλάξετε τουλάχιστον 20 πόντους από το μήκος των μαλλιών σας με ένα χαμόγελο αυτοεκτίμησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ